Раул: Един ден ще се върна в Реал

Легендарният голмайстор вярва, че мадридчани ще се преборят за титлата

Sportinglife
Sportinglife 17:10 ч., 18 Фер 2015
0
129
Getty Images

Легендарният Раул бе потърсен за коментар от Goal.com преди двубоя от осминафиналите на Шампионската лига между Шалке и Реал Мадрид.

Голмайсторът пожела успех и на двата си бивши отбора, като сподели, че би желал те да си разменят по една победа и да продължи този, който е заслужавал повече.

"Реал е фаворит, но Шалке може да победи като домакин", заяви Раул от тренировъчната база на Ню Йорк Космос в Хофстра.

"Времето, което прекарах в Шалке, бе добро преживяване за мен. Искам Шалке да спечели в Германия, а Реал в Испания, след което да продължи този, който е бил по-добър. Естествено, че почти цялата ми кариера премина в Реал, но двете години в Шалке също оставиха отпечатък у мен", каза бившият испански национал.

През 2010 г. той напусна "Бернабеу", за да подсили "кралскосините", след което игра за Ал Сад в Катар. И въпреки че се очакваше да прекрати кариерата си, през 2013-а той се присъедини към проекта на Ню Йорк Космос за възраждането на славния северноамерикански клуб.

Раул обаче не изключва възможността да се върне в Реал и да заеме подходяща длъжност в клуба на сърцето си.

"Реал е моят дом и ако имам възможност да се върна и да направя нещо, което ще е от полза на клуба, ще го сторя. Бях в Мадрид преди година с Ал Сад и след тези 3-4 години отново да почувствам любовта на хората беше много емоционално за мен.

Но сега съм фокусиран върху много вълнуващ проект в Космос. Има дълъг път на откривателство, който предстои пред Щатите. Футболът тук става все по-силен и по-популярен", твърди испанецът.

"Може би ще остана тук още 4-5 години. Не се знае какво ще се случи в Реал Мадрид през това време, но ако съм нужен, съм готов да служа на клуба", отново уточни той.

"Кралете" започнаха трудно през 2015 г. След 22 поредни победи в края на 2014-а, европейските шампиони загубиха три срещи и завършиха в една наравно в първите си десет двубоя през годината.

Най-голямото унижение дойде в градското дерби с Атлетико, загубено с 0:4 на "Висенте Калдерон" преди десетина дни.

"Атлетико беше по-добрият отбор, но погледнато реално - това бяха само три точки. Реал има добри шансове да стане шампион, но всяко поражение от Атлетико е болезнено. Има само един начин да излезеш от лошите периоди - да се концентрираш и да се трудиш здраво. Когато спечелиш пет, десет или 20 поредни мача, тогава можеш да се отпуснеш.

Сезонът продължава десет месеца и е важно да си във върхова форма в неговия край. Във всяка кампания се допускат спадове. Барселона също премина по този път, но сега виждаме, че играят добре.

В началото на първенството всички твърдяха, че са трагични, но сега не е така. Това е процес във футбола и вярвам, че Реал ще се пребори за това, което иска", завърши нападателят.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията