Водещ промоутър: Мейуедър ще спечели "мача на века"

Билетите счупиха рекорда за средна цена

Sportinglife
Sportinglife 13:30 ч., 25 Фер 2015
0
272
Getty Images

Водещият британски боксов промоутър Еди Хърн сподели мнението си преди "мача на века" между Мани Пакиао и Флойд Мейуедър в ексклузивно включване за "Дейли мейл".

"Като всеки в света на бокса нямам търпение да видя боя между Мани Пакиао и Флойд Мейуедър".

"Все още не съм сигурен дали ще пътувам, но едно е сигурно - за феновете, които решат да се отправят към Вегас, билетите ще са като златно съкровище, но още по-скъпи", заяви Хърн.

Билетите за мача счупиха всички рекорди за спортно събитие

Междувременно, билетите за мача на века на 2-и май в зала "MGM Grnad" счупиха всички рекорди за спортно събитие.

Номиналът на най-скъпите билети е 65 хил. долара, а средната стойност на едно място в залата е 10 506 долара, което е с 50 долара повече от пропуските за Супербоул.

Наградният фонд на мача е 250 млн. долара, от които американецът ще получи 150, а филипинецът – 100 млн.

"Не участвам в организацията, но вече получих стотици, дори хиляди, обаждания от хора, които търсят пропуски. Чух интересни слухове. Вече се говори, че местата в близост до ринга ще се продават на черния пазар за 100 хил. паунда. Също така се твърди, че билетите изобщо няма да се пускат в свободна продажба".

"Отчаяно се надявам и вярвам, че случаят няма да е такъв. Боксът има нуджда да е достъпен дори в случаи като този, които предоставят неизчерпаеми възможности за огромни печалби. Мачът ще генерира стотици милиони без значение как ще се продава шоуто".

"От чисто спортно техническа гледна точка мисля, че битката ще е сравнително равностойна, и най-вече неповторима. Феновете са на мнение, че тя трябваше да се осъществи още преди години, но смятам, че моментът е перфектен".

"Повечето от специалистите смятат, че Мейуедър ще победи, но не съм съвсем сигурен в това".

"Може би Флойд наистина ще вдигне ръце накрая, но ще бъде много оспорвано. Едно нещо със сигурност няма да се хареса на Мейуедър и това е скоростта на Мани. Той ще го постави под невероятно напрежение и при тези обстоятелства всичко може да се случи. Това дори може да принуди Флойд да отпусне ръката си и да учести ударите си, което да доведе до спиране на боя от рефера. Инстинктът ми обаче подсказва, че Мейуедър ще спечели по точки."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията