Брендън Роджърс за Сити, 3-4-3 и повратния момент

Ливърпул впечатли сериозно в мача срещу шампионите

Sportinglife
Sportinglife 15:30 ч., 02 Март 2015
0
395
Getty Images

Седмицата за Брендън Роджърс започна с гостуване в сутрешното шоу на talkSPORT. Мениджърът на Ливърпул отговори на най-различни въпроси, като акцентите бяха хубавата победа над Манчестър Сити в неделя и отличната форма на "червените" през последните няколко месеца.

Победата над Сити

Нивото ни през последните месеци е доста добро. Така беше и срещу Манчестър Сити. Да спечелим по този начин - с такава енергия и психическа концентрация - беше изключително. Особено след късното ни завръщане от Турция. Всички в отбора са наясно какво се иска от тях и играят на високи обороти.

Повратният момент през сезона

Загубата от Кристъл Палас през ноември беше определящ момент за нас. Нийл Уорнък и отборът му бяха отлични през онзи ден. Трябваше да погледна тима си и да взема решения, защото се намирахме в безпътица и далеч от нивото, което бяхме демонстрирали през миналата кампания. Това бе повратен момент.

"Физическото несъответствие" срещу Сити

Обичаме да пресираме и да играем агресивно, но аз харесвам и техничната игра. Ако погледнете отборите вчера, определено имаше физическо несъответствие между тях. Коутиньо, Джо Алън, Лалана, Морено и младият Маркович - всички тези играчи срещу много силен физически отбор.

Момчетата обаче са се адаптирали много добре към това как искаме да изглеждаме и съм много щастлив от това, което имаме и градим. Защото те са млади играчи, които са готови и желаят да се учат.

Подкрепата на феновете

Това е абсолютна привилегия да играем пред такава публика. Тази атмосфера е истински смущаваща за опонентите ни. Феновете ни са изключително страстни и отдадени. Хората разбират какво се опитваме да възстановим в клуба. Вчера беше невероятно и публиката наистина ни помогна да постигнем резултата, който искахме.

Превключването към схема 3-4-3

Това беше схемата, която обмислях в началото на сезона, защото чувствах, че нещо трябва да се промени в перспектива, тъй като не изглеждахме добре.

Играхме така при гостуването на Нюкасъл, както и в мачовете за купите. Времето обаче ни притискаше, тъй като имахме и Шампионска лига, и отработавнето на новата схема ставаше трудно.

Пробвахме варианти на заниманията, но основните неща се случваха в движение - най-вече в официалните срещи. В Нюкасъл играхме доста добре, но загубихме. Това ми даде повод да се замисля най-вече за позицията на Рахийм Стърлинг и как да се впише в схемата. Постепенно нещата си дойдоха по местата и играчите свикнаха.

Поредицата от 11 мача без загуба в Премиършип

През миналия сезон спечелихме 12 от последните ни 14 мача, като загубихме само един и в един завършихме наравно. Това ми доказа, че футболистите са готови за битки.

В момента се радваме на представянето си и мислим за оставащите мачове. Вече ще имаме само по един двубой на седмица и повече време за тренировки.

За традицията отборите му да са по-силни през пролетта

Така се подготвяме, че когато дойде краят на сезона, когато е и най-натоварено, да сме готови във всеки един аспект, но най-вече психологически.

Гордеем се и се радваме, че е така, но играчите трябва да продължат да си вярват и да показват високо ниво. Разполагам с невероятни футболисти. Трябва да останем фокусирани и да се наслаждаваме на футбола. Вярваме, че ако продължим в същия дух, резултатите ще са добри.

Перспективата да се спечели ФА къп в последния мач на Джерард

Всеки говори за това, но забравят, че има доста добри отбори и мениджъри, които искат същото и трябва да ги победим, за да вдигнем купата.

Гари Бойър се справя фантастично начело на Блекбърн и има някои наистина добри играчи. Трябва да знаем, че мачът в края на седмицата срещу Роувърс няма да е никак лек.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията