Мечтаният уикенд за Барса

"Камп Ноу" се окъпа в светлина и радост

Sportinglife
Sportinglife 10:20 ч., 09 Март 2015
0
172
Getty Images

Изтичаха последните минути на мача, а Луис Суарес се стрелна напред като светкавица. Бранителите на Райо Валекано останаха далеч зад него, а вратарят на гостите Кристиан Алварес беше последна преграда пред бързоногия уругваец.

Суарес вероятно щеше да го преодолее с лекота, но реши да подаде на Лео Меси, който вече имаше хеттрик на сметката си, но аржентинецът не успя да овладее кълбото и то излезе в аут.

Луис Енрике: Целта е да сме първи в края на сезона

"Въодушевени сме, но целта е да сме на върха в класирането в края на сезона. Всеки може да загуби даден мач, но важното е да продължим да играем добре", каза наставникът на Барселона Луис Енрике след разгрома над Райо Валекано.

"Трудно е, когато знаеш, че трябва да побеждаваш във всеки един двубой. Всяка следваща среща е по-важна от предишната."

"Мястото, на което сме, е плод на колективния ни труд. Там сме, където искаме, но и други мечтаят за първото място."

"Химията между Суарес и Меси е все по-голяма и по-голяма и срещу Райо видяхме какъв е приносът им към отбора", завърши специалистът.

Малко по-късно Бълхата върна жеста подобаващо. Блестяща асистенция, чуквайки топката сякаш небрежно с левия крак, изведе уругваеца на стрелкова позиция и той фиксира крайното 6:1.

Денят на детето

Окъпан в мартенско слънце, "Камп Ноу" сияеше от радост. На терена футболистите рисуваха с крака, а на трибуните родители се радваха и целуваха децата си.

Празникът беше голям! Барса се завърна начело в класирането, Меси се изравни по голове с Кристиано Роналдо и продължаваше да чупи рекорди, посещаемостта бе най-висока от началото на сезона... Фен на Барса да си такъв в момент.

87,151 се стекоха на стадиона - с близо 5,000 повече от предишния най-посетен двубой през сезона - този срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

Останалите срещи, които надхвърлиха 80,000 бяха срещу Атлетико Мадрид (81,658) и Атлетик Билбао (80,181).

"Денят на детето", както го бяха обявили от ръководството, се получи перфектно, а повечето от играчите също бяха довели наследниците си.

Хеттрикът на Меси

Рециталът на Меси започна чак в 55-та минута, след като Суарес и Пике бяха авторите на първите две попадения за каталунците, но Лео не се нуждае от много време, за да стори нещо епохално.

Така и стана - хеттрик №32 за гениалния аржентинец и нови два рекорда рухнаха под напора на футболното му величие. 24 хеттрика в Ла Лига, пет в Шампионската лига, два за Купата на краля и един за Суперкупата.

Програмата на Барселона до края на първенството

Ейбар - гост

Реал Мадрид - домакин

Селта - гост

Алмерия - домакин

Севиля - гост

Валенсия - домакин

Еспаньол - гост

Хетафе - домакин

Кордоба - гост

Реал Сосиедад - домакин

Атлетико Мадрид - гост

Ла Коруня - домакин

Телмо Сара с 31 хеттрика бе изместен от първата позиция, а Алфредо Ди Стефано и Кристиано Роналдо са трети и четвърти съответно с 28 и 27.

Меси и Кристиано вече имат по 30 гола от началото на първенствота, а аржентинецът е с един хеттрик повече от конкурента си в Ла Лига.

Головете на Меси общо през сезона са 41 в 38 мача и за шеста поредна година той преминава извънземната кота 40. През сезон 2013/2014 Лионел беше стигнал тази голова граница в осем двубоя повече - 46.

Обратно на върха

В неделя играчите на Барселона заспаха като лидери в красирането на Примера и не сънуваха.

В началото на годината се пишеха апокалиптични сценарии за отбора на Луис Енрике, но по-малко от две седмици преди Ел Класико напрежението е в двора на Реал.

Четири месеца и една седмица и 16 кръга отне на каталунците да си върнат първата позиция, която изпуснаха на 1-и ноември миналата година след изненадващото поражение от Селта с 0:1 у дома. Това беше в десетия кръг, а мачът с Райо - от 26-ия.

Настоящата седмица е девета, в която Барса оглавява таблицата през сезона. Преди това "блаугранас" водеха от първия до четвъртия кръг и от шестия до деветия.

Рейдът на каталунците започна след издънката на "Аноета" срещу Реал Сосиедад през януари.

След това отборът на Енрике взе 24 от 27 възможни точки, като единствената грешна стъпка бе 0:1 с Малага на "Камп Ноу".

22-и март - денят на истината

Барселона и Реал си размениха ролите през последните няколко седмици, което е добре дошло за "блаугранас".

Каталунците взеха 12 от възможни 15 точки в последните пет кръга, докато "кралете" прибавиха само седем.

Тимът на Анчелоти премина през катастрофално 0:4 като гост на "Висенте Калдерон", 1:1 у дома с Виляреал и 0:1 при визитата на Атлетик Билбао.

"Камп Ноу" вече тръпне в очакване на 22-и март, който ще е денят на истината за развръзката на Ла Лига.

Факторът Луис Енрике

Младият специалист демонстрира психическа устойчивост, която помогна и на отбора да се стабилизира.

Енрике направи някои компромиси за общото благо и най-важното - тушира напрежението между него и Лионел Меси.

В същото време тактическите му експерименти дадоха резултат и Барселона е фаворит за титлата след нулевата минала година. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията