Изчезнали за 136 секунди

Ювентус смаза Борусия пред 80 000 зрители

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 19 Март 2015
0
285
Getty Images

Да изчезнеш за 136 секунди. В този филм главен герой се превърна Борусия (Дортмунд).

Точно толкова време бе необходимо на Карлос Тевес да вкара първия гол за Ювентус, който предреши събитията във втория мач от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Накрая резултатът пред 80 000 души на „Сигнал Идуна Парк” беше 3:0 за гостите от Ювентус. Шансовете да се преодолее 1:2 от Торино се оказаха химера.

Тевес изстреля торпедо от 25 метра, при което вратарят Роман Вайденфелер само изгледа топката. Това бе най-бързият гол в историята на Ювентус в Шампионската лига от 2003 година, когато Давид Трезеге вкара още по-бързо за домакинската победа с 4:2 над Реал Сосиедад.

Тевес не успя да се разпише в предишните четири сезона в евротурнирите, а само срещу Борусия вкара три гола в двата мача.

На германците не помогна, че само след половин час игра от терена излезе Пол Погба – французинът, желан от всеки от големите грандове начело с Байерн и Манчестър Юнайтед.

„Изиграхме голям мач – каза Тевес. – Винаги ни е било трудно в Шампионската лига, но този път без проблем стигнахме до четвъртфинала. Класирането не е финална точка, а напротив – сега започва истинският турнир. Реал, Барселона и Байерн са най-добрите отбори, но ние сме редом до тях. Не трябва да се страхуваме от тях, а да се борим като равни.”

„Ние не направихме нищо хубаво, съперникът го стори – каза Юрген Клоп, треньортъ на Борусия. – Отпаднахме и трябва бързо да забравим за този мач.”

Вратарят Вайденфелер се оправда, че не е видял топката при удара на Тевес. Но вече бе късно.

Ювентус спечели и предишната си визита на Борусия с 2:1 в полуфинал за Купата на УЕФА през 1995 година.

А агитката на германците издигна впечатляваща хореография за финала на Шампионскат алига през 1997-а – тогава Борусия спечели с 3:1 и взе трофея именно срещу Юве.

Сега отборът от Дортмунд най-вероятно ще се прости поне за един сезон с най-големия турнир на стария континент.

Германия остана само с един представител – Байерн. Преди Борусия отпаднаха Шалке и Байер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията