Необикновените приключения на един Изпълком II

Стана юли, но програма няма

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 11:20 ч., 23 Юни 2015
1
254
Lap.bg

В I част на 17 юни прочетохте:

...Първостепенната  задача на това събиране е да одобри програмата за новия сезон в „А” група. Но това няма как да стане, ако не се знае състава на елита.

... Заканите на фенове на ЦСКА, че и на Левски, да отидат пред сградата на БФС, са леко притеснителни. Това значи, че решенията ще се взимат под натиск, какъвто определено върху футболните началници не липсва.

... Такива неща се чакат в четвъртък на столичната улица „Иван Асен II”.

Днес, 23 юни, нито едно от чаканите преди седмица събития не се е случило. Освен, че Изпълкомът бе отложен със седмица, но без да вземе решение по казусите, които засягат 26 професионални отбора (или 27).

Първенството започва след точно 23 дни, но ... няма програма. Ще бъде изтеглена тогава, когато се знае взима ли лиценз Локомотив (Сф) и ще се казва ли Локомотив или ще става ЦСКА.

Абсурдът на всички абсурди е, че дори не се знае с колко отбора ще е „А” група. В Англия вече обсъждат кое дерби в кой кръг е и от колко часа, телевизията мести мачове от неделя за понеделник, а тук не знаем програмата дори за първи кръг.

Но нека не бъдем твърде сурови към хората от Изпълкома. Само вижте кои са те:

Борислав Михайлов е в България основно за заседания на Изпълкома, за среща в някой ресторант с хора от футбола или властта, за мач на Лудогорец или националния.

Атанас Фурнаджиев е специалист по продажби на коли.

Михаил Касабов е корифей в международните отношения на футболния съюз.

Емил Костадинов... никой не знае какво точно е силното му амплоа.

Наско Сираков – кога е последният път, когато сте го чули да говори за футбол или сте го видяли на стадион? Последните му спортни изяви са на покер турнири в Слънчев бряг.

Йордан Лечков – силен на приказки, доказан единствено като недоказан политик, след като имаше чудесна кариера като футболист.

Камен Костадинов – политик.

Марин Митев – част от управлението на Черно море, едно от най-трудните за комуникация в родния футбол, но поне човек от актуалния жив живот на играта в България. За разлика от споменатите.

Гриша Ганчев – също успешен футболен управник, но в случая – страна, защото участва в схемата по пребоядисването на червеното и черното в изцяло червено.

Николай Гигов – вж. Гриша Ганчев.

Кирил Домусчиев – бос на Лудогорец, деен футболен ръководител.

Венци Стефанов – бос на Славия.

В списъка са още бизнесменът Румян Вълков и кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Имаме не повече от три реални коректива за случващото се около „А” група и лицензирането на два клуба, които нямат лиценз. Стефанов, Домусчиев и Митев. След като Гигов и Ганчев очевидно играят в един отбор и са страна...

Тези хора взимат решенията и не е чудно, че го правят бавно и някак със страх от последствията. Те са повече политици и балансьори, отколкото футболни хора. А някои от тях бяха част от славното поколение на терена...

Каквото и да стане, нека го разбираме по-навреме. Ясно е, че идеално решение няма, но има законно такова, и то е ЦСКА и Локо да отидат във „В” група. Случва се постоянно къде ли не по света и с отбори като Парма, Рейнджърс и т.н.

Ако ще става прелицензиране, преименуване или друго,което не е морално, но не нарушва наредбите – ок, само да е по-бързо, за да не мине цялото лято на футбола ни не с новини от отборите, а такива от заседателните маси и пълни с юридически термини. Главите ни заболяха от тях.

1 коментара

1 иван иванов 23.06.2015 13:17:37
2 1

Наистина са малко свестните собственици на отбори и членове на изпълкома. То се вижда кои са и кои отбори вървят напред.

Твоят коментар:

Close Обратно към статията