Пиронкова за първи път подчини Стосър

Цвети е на осминафинал в Ийстбърн след победа със 7:5, 7:6(0)

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 24 Юни 2015
0
72
Getty Images

Цветана Пиронкова по традиция се разбужда с началото на сезона на трева и тази година не прави изключение. Най-добрата ни тенисистка изкова първа победа от пет мача със Саманта Стосър със 7:5, 7:6(0) и вече е на осминафинал на турнира в Ийстбърн.

Пиронкова потегли бавно и трябваше да спасява брейкпойнт още в първото си подаване, но се измъкна с ас и проби за 3:2. Неизлечимият проблем за първата ни ракета в днешния мач беше, че тя не успяваше да задържи преднината си. Стосър моментално отвърна с рибрейк на 15 за 3:3, Цвети проби за 5:4 само, за да последва нов рибрейк на 15.

Пиронкова обаче не отхлаби хватката и веднага удари отново подаването на австралийката, след което най-после затвори сета на свой сервис със 7:5. В началото на втората част тя проби трети пореден сервис на Стосър и пак се пропука за рибрейк – 1:1.

Подлудяващият сценарий се повтори още веднъж за 3:2 и 3:3... и още веднъж за 6:5 и 6:6. На фона на всичките тези обрати развръзката в тайбрека дойде като тотален шок, защото Пиронкова буквално размаза Стосър със 7:0 точки и приключи мача. В следващия кръг я очаква завърналата се след 4 месеца извън корта Доминика Цибулкова. Словачката отстрани със 7:6(7), 6:3 третата поставена в схемата Луцие Шафаржова

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията