Рафа: Ясно е, че не съм същият тенисист, но нямам нищо за доказване

Финалният Мастърс в Лондон е целта за Надал след отпадането в Куинс

Sportinglife
Sportinglife 12:15 ч., 17 Юни 2015
0
58
Getty Images

"Пределно ясно е, че няма как да съм същият тенисист, който бях преди десет години, но нямам нищо за доказване, освен може би пред себе си", отсече Рафаел Надал в интервю за германския в. "Билд" след шокиращото поражение от Александър Долгополов с 3:6, 7:6(6), 4:6.

Долгополов: Обичам да стряскам съперниците си

"Обичам да стряскам съперниците си и да ги държа под постоянно напрежение, което се получи на 100% в мача с Надал - коментира щастливият Александър Долгополов. - Намерих сервиса си, а топките на Рафа не отскачат толкова високо на трева, така че са по-лесни за атака."

За разлика от повечето си изказвания през първата част на сезона, този път Матадора изглежда е пълен с увереност въпреки загубата и това си личи в думите му.

"Срещу Долгополов си тръгнах победен от корта, но имах шанс да спечеля и такива са законите на тениса - заяви Рафа. - Ден по-рано най-великият играч на трева в историята, Роджър Федерер, можеше да загуби в първия си мач в Хале. В Куинс дойде моят ред, но това не променя абсолютно нищо по амбициите ми за Уимбълдън.

Неведнъж съм доказвал, че мога да се връщам от контузии още по-силен и ще го направя отново. Последните три месеца бяха наистина тежки, но от няколко седмици съм много по-спокоен и уверен на корта. Трябва да остана силен физически и психически, за да мога отново да съм фактор на големите турнири.

Колко дълго мога да продължа ли?

Не знам, може би една, а може би пет години. Важното сега е, че се чувствам силен и се забавлявам на корта. Целта ми до края на сезона е да го завърша здрав и да се класирам за финалния Мастърс. Този път нямам проблеми, които да ограничават възможностите ми, както беше 2012-а и 2013-а, което е изключително важно.

Тревата винаги е била силна настилка за мен и искам да се представя силно на Уимбълдън. Ще започна подготовката си една седмица по-рано, защото искам да съм готов на 100% за началото на турнира."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията