Световният №48 свали Григор Димитров от трона в Куинс

Жил Мюлер спря българина във втори кръг с 6:4, 7:6(5)

Sportinglife
Sportinglife 21:05 ч., 18 Юни 2015
0
44
GETTY IMAGES

За Григор Димитров 2015-а определено се очертава като провалена година, след като българинът не успя да защитити и третата си титла от миналия сезон - 4:6, 6:7(5) от Жил Мюлер в Куинс. Както и в Акапулко, талантът ни спря още във втори кръг, а и отново не взе дори сет от световния №48 след 2:6, 6:7(8) по-рано през сезона в Ротердам.

Букмейкърите сочеха Димитров като тотален фаворит в двубоя сякаш пропускайки факта, че Мюлер заби 37 аса срещу Михаил Южни в първи кръг и не допусна нито един брейк.

Зверският сервис беше основно оръжие за тенисиста от Люксембург и днес, а Григор не се добра до пробив.

Най-големият му шанс беше при 1:1 гейма в откриващия сет, когато пропиля цели три брейкпойнта, след което Мюлер набра още по-сериозно самочувствие и до края на мача не отпусна нито един такъв на съперника.

При 5:4 обаче, левичарят се добра до първия си шанс за пробив в двубоя и веднага приключи сета.

Димитров знаеше, че няма право дори да си помисли за грешка и се справяше с предизвикателството и напрежението. Наложи му се да отрази един брейкпойнт при 1:2 гейма във втората част, но по-лошата новина беше, че въобще не успяваше да се закрепи в подаванията на Мюлер.

Тайбрекът дойде като съвсем логично решение на спора и шампионът потегли силно с минипробив и аванс от 3-0, само че смяната на полетата дойде при равенство от 3-3 точки.

Левичарят поведе с 5-4 и неспасяем форхенд уинър по правата му донесе два мачпойнта. Димитров спаси първия на свой сервис, само че при втория нов форхенд уинър го свали от трона в Куинс. Следващият съперник на Мюлер ще е Анди Мъри.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията