В Аржентина отписаха финалите на Световната лига

„Гаучосите” паднаха от България с 2:3

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 21 Юни 2015
0
20
Fivb.org

Като нищожни определиха шансовете за участие на тима си във финалите на Световната волейболна лига аржентинските медии. Заключението дойде след драматичен успех на българските волейболисти с 3:2 над Аржентина в поредния кръг на груповата фаза на надпреварата. Така тимът ни има вече пет победи и само две поражения, докато аржентинците са с три успеха и четири загуби.

„България показа постоянство и логично спечели срещата. Гостите показаха, че умеят да се възползват от важните моменти, нещо, което липсваше на нашите волейболисти. С поражението отбора ни направи шансовете си за участие във финалите нищожни. Все пак тимът на Хулио Веласко ще има възможност за реванш по време на втория двубой”, коментираха изданията в Аржентина. Втората среща е тази вечер от 00,40 ч. българско време.

На подобно мнение бе и треньорът на Аржентина Хулио Веласко. „Играхме добре на сервис в първата част на мача. Успяхме да бъдем стабилни на този елемент и създадохме проблеми в посрещането на съперниците ни. Въпреки това, допуснахме грешки във важните моменти като срещу единичен блок или дори без блок и това повлия много за тази загуба”, обясни той.

„Искам да поздравя България за този равностоен мач. Разликата беше, че допуснахме някои грешки в атака в няколко моменти от мача. Също така искам да поздравя невероятната публика в Салта и се надявам, че ще можем да й се реваншираме с победа във втория мач”, допълни капитанът на Аржентина Хосе Луис Гонсалес.

Доволни от драматичния успех бяха в българския лагер.

„Беше един наистина добър мач на високо волейболно ниво. Спечелихме не само защото имахме малко повече късмет, но и заради нещо друго важно - борихме се до край. Вярвахме в себе си и действахме като отбор”, категоричен бе капитанът Андрей Жеков.

„Беше един много добър мач. Мисля, че феновете се забавляваха много. Най-важното нещо беше, че останахме в мача до края. В трудните моменти успявахме да се върне, което направихме в няколко от геймовете и това ни позволи да вземем тази победа”, отбеляза и селекционерът Пламен Константинов.

Това бе шеста победа на България над Аржентина в Световната лига и първа от 2013 г. насам. Волейболистите ни са спечелили всички двубои срещу „гаучосите”, в които се е стигало до тайбрек.

Ключът към успеха в Салта се оказаха по-добрите изяви на българите в атака. Тимът ни завърши с 49,61% ефективно нападение срещу 44,44% на Аржентина. Родните волейболисти бяха стабилни и на посрещане 54.17% срещу 50.62%. Българите обаче отстъпиха на блокада, завършвайки с едва 7 точки от този елемент срещу 12 за домакините.

Статистика

Аржентина – България 2:3 (24:26, 25:22, 24:26, 25:16, 16:18)

Аржентина: Де Кеко 4, Гонсалес 15, Паласиос 9, Сорнета 14, Соле 11,  Крер 13, Гарок-либеро (Мартина, Уриарте)

България: Жеков 1, Милушев 12, Пенчев 14, Скримов 15, Тодоров 7,  Йосифов 16, Салпаров-либеро (Петков 1, Градинаров 7, Агонцев 1, Иванов-либеро)

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията