Голям шанс за Сити

Челси има тежко гостуване на финала на 2014-а

Sportinglife
Sportinglife 17:35 ч., 26 Дек 2014
0
110
Sportinglife

Манчестър Сити има голям шанс в последния кръг от 2014-а във Висшата лига.

Не е изключено шампионът дори да излезе начело на Нова година, защото лидерът Челси се стяга за тежко гостуване в Саутхемптън.

Разликата е 3 т. в полза на Жозе Моуриньо и машината му за победи.

Но на терена на „светците”, които преоткриха добрата си форма с две поредни победи и 6 вкарани гола, ще бъде трудно.

Класиране

1. Челси 45
2. Манчестър Сити 42
3. Манчестър Юнайтед 35
4. Саутхямптън 32
5. Уест Хям 31
6. Арсенал 30
7. Тотнъм 30
8. Суонзи 28
9. Ливърпул 25
10. Нюкасъл 23
11. Сток Сити 22
12. Евертън 21
13. Астън Вила 20
14. Съндърланд 19
15. УБА 17
16. КПР 17
17. Хъл Сити 16
18. Кристъл Палас 15
19. Бърнли 15
20. Лестър 10

Ако Челси загуби, Сити със сигурност ще се възползва, приемайки Бърнли в мач, който изглежда като непоклатима домакинска победа.

В добавка и третият тим, който има аспирации за титлата (засега повече на думи, защото изостава на 10 точки) – Манчестър Юнайтед, също има тежък тест. Гостуването на Тотнъм не е приятно на никого, а в момента „шпорите” са във възходяща форма с три поредни победи в първенството.

Изобщо този 19-и кръг, с който се преполовява сезона във Висшата лига, може да се окаже много ключов.

Тотнъм – Манчестър Юнайтед

Едно от трудните места за гостуване във Висшата лига, въпреки че през годините Манчестър Юнайтед печели често на него. В последните 4 шампионатни мача Тотнъм има предимство – 2 победи и 2 ремита, като в Лондон и двата мача завършиха наравно.

Домакините са във възход, водени от датския плеймейкър Кристиан Ериксен и нападатетеля Хари Кейн. Гостите се осланят на индивидуалните качества на Уейн Рууни и Робин ван Перси, като все още чакат завръщане на контузения Анхел ди Мария. Аржентинецът е получил нова травма на тренировка и вероятно няма да играе и в този мач.

Прогноза: Х и над 2,5 гола

Неделя, 14 ч по Диема

Саутхемптън – Челси

През миналия сезон Специалния нахлу в града и събори домакините с 3:0, като голям мач направи Вилиан. Сега също гостите са фаворити, въпреки че Саутхемптън е четвърти и изобщо не е за подценяване. Но Челси изглежда непоклатим. „Все едно се блъскаш в стена”, обединиха се Марк Хюз и Сам Алардайс, мениджъри на Стоук и Уест Хем – последните два съперника на лидера. Отборите им бяха прегазени с по 2:0, като това е най-малкото цифрено изражение на превъзходството на Челси.

Прогноза: 2

Неделя, 16,04 ч по Диема

Астън Вила – Съндърланд

Два отбора, които не са в добро състояние, но и са напълно непредвидими. Последните 6 срещи са с баланс 3 победи за Вила и 3 ремита, като има едно 6:1 в Бирмингам преди два сезона. Заради традицията – предимство за домакините.

Прогноза: 1

Неделя, 17 ч

Хъл – Лестър

Тигрите от Хъл спечелиха с 3:1 в Съндърланд, след като Стив Брус захвърли в коша теориите за скъпите си попълнения и пусна 9 британци в стартовия състав. Само Бърнли (11) има повече местни играчи.

Лестър е само с 10 точки, твърдо последен.

Прогноза: 1.

Неделя, 17 ч

Манчестър Сити – Бърнли

Без нападател, Сити наниза 7 гола в три мача и ги спечели убедително. Джеймс Милнър, Самир Насри и Давид Силва се редуват на върха на атаката в отсъствието на Серхио Агуеро, Един Джеко и Стеван Йоветич.

Тенденции

Старите лондонски съперници Куинс Парк и Кристъл Палас не са се срещали в елита на английския футбол от 1995 г.! Тогава за последно се засякоха във Висшата лига, като Палас победи с 1:0 като гост.

Челси е номер едно в лигата не само по точки. Тимът е на върха и по най-много точни удара в рамката на вратата на съперника средно на мач – 4,56. Втори по този показател е Ливърпул (3,89), а последен – Хъл с 1,94 удара.

Последният в класирането Лестър е на върха по извършени нарушения средно на мач – 12,94. Най-малко фаулове извършват играчите на Евертън – 9,11 на двубой.

Манчестър Сити е отборът в най-добра форма с 6 поредни победи и голова разлика 14-3 в тези мачове. На обратния полюс е Лестър с 6 поредни загуби и 5-13 голов баланс.

Серхио Агуеро (Манчестър Сити) все още води при голмайсторите с 14 гола. Диего Коща от Челси има 13, а Чарли Остин от Куинс Парк е с 12. От тримата само нападателят на Челси не е реализирал от дузпа, докато двамата му конкуренти са вкарали по 2 наказателни удара. 

И доказват: шампионите са сработена машина, която не спира да върти обороти при всякакъв проблем.

Прогноза: 1 и над 2,5 гола

Неделя, 17 ч

Куинс Парк Рейнджърс – Кристъл Палас

Класика на Лондон между два отбора, които се борят срещу отпадането. Домакините са корави под ръководството на Хари Реднап, докато Палас все по-често се огъва.

У дома КПР е спечелил 4 от последните си 5 мача, като петият е 2:2 с Манчестър Сити. Палас няма победа навън от септември и има общо 1 за сезона.

Прогноза: 1

Неделя, 17 ч

Стоук – Уест Бромич

Традицията е твърдо на страната на домакините – 6 победи, 3 ремита и 1 загуба за годините във Висшата лига. Формата също сочи към успех на Стоук, който победи навън Евертън в петък. Гостите могат да останат без мениджър в понеделник, ако загубят, тъй като постът на Алън Ървайн е сериозно разклатен.

Прогноза: 1

Неделя, 17 ч 

Уест Хем – Арсенал

Ето тук става интересно. Тимът на Сам Алърдайс трябва да докаже, че отличното му представяне не е случайно. Загубата от Челси не бе неочаквана, но програмата вади нов тест за Уест Хем. И пак лондонски...

Последните 13 мача са донесли 11 победи за Арсенал и две ремита. На стадион „Ъптън Парк” гостите си тръгват обикновено с три точки и по три вкарани гола – 1:3, 1:3, 0:3 в последните визити. Но сега Уест Хем е решителен у дома, а и се радва на завръщане в състава на основни фигури.

Прогноза: Х и над 2,5 гола

Неделя, 17 ч по Нова спорт

Нюкасъл – Евертън

За домакините добрата серия приключи брутално със загуба от Съндърланд в местното дерби и поражение от Манчестър Юнайтед. Но за гостите кошмарът няма край... Евертън не успява да достигне нивото от миналия сезон, най-вече разкъсан и от ангажименти в Лига Европа.

Прогноза: 1

Неделя, 18,15 ч по Диема

Ливърпул – Суонси

Двата отбора са привилегировани да имат ден повече почивка, след като играха като останалите в петък, но срещата им от 19-ия кръг е в понеделник. Ливърпул започна да трупа точки, въпреки че не е убедителен в играта. Суонси вече трети сезон е приятен, спокоен и способен да изненада всеки. Отбор, създаден в този си вид именно от Брендън Роджърс, който сега води „червените”.

Напролет двата тима направиха уникален мач на „Анфийлд” – 4:3 за Ливърпул. А първата им среща миналия сезон също бе екшън – 2:2.

Прогноза: 1 и над 2,5 гола

Понеделник, 22 ч по Диема 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията