Ще превземе ли Челси „Трий Пойнт Лейн”?

Кръгът на 1 януари може да заплете интригата на върха

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 31 Дек 2014
0
104

По традиция на 1 януари има пълен кръг в Англия, за да последва дни по-късно, в първия уикенд на годината, и 3-ият рунд за Купата на Футболната асоциация, когато се включват елитните тимове.

Класиране преди кръга

 

  1. Челси 46
  2. Манчестър Сити 43
  3. Манчестър Юнайтед 36
  4. Саутхемптън 33
  5. Арсенал 33
  6. Уест Хем 31
  7. Тотнъм 31
  8. Ливърпул 28
  9. Суонси 28
  10. Нюкасъл 26
  11. Стоук 25
  12. Евертън 21
  13. Астън Вила 21
  14. Съндърланд 20
  15. Куинс Парк 18
  16. Уест Бромич 17
  17. Хъл 16
  18. Кристъл Палас 16
  19. Бърнли 16
  20. Лестър 13

 

В първия ден на 2015-а ще има няколко страхотни мача, които могат да разместят пластовете на върха и в битката за топ 4.

Отборите в зоната на изпадащите? Тяхната задача няма да е лесна...

Има и три тима, които ще бъдат с нови мениджъри – някои временни, други вероятно и постоянни. Нови мениджъри, нов късмет! А за всички важи и старото – Нова година, нов късмет!

Стоук – Манчестър Юнайтед

Започва се по обяд, когато Юнайтед гостува недалеч от Манчестър във ветровития и неприветлив Стоук. Е, „червените дяволи” по правило гостуват добре на „Британия”, но миналия сезон загубиха с 1:2 – за първи път след влизането на местния тим в елита.

Много неща се случиха за първи път на Юнайтед миналия сезон...

Стоук търси трета поредна победа, но има проблем с Боян Къркич, който страда от травма и е под въпрос. А именно той движи атаката през сезона.

Прогноза 2

Четвъртък, 14,45 ч по Диема

Астън Вила – Кристъл Палас

Вила страда от  липса на идеи и вдъхновение, отборът е някак примирен с ролята на средняк и принадлежност към втората половина на таблицата с единствена цел да събере 40 точки (психологическата бариера за оцеляване).

Палас идва с нов мениджър – Алън Пардю, който  би следвало да вдигне емоционално отбора за битка.

Прогноза Х2

Четвъртък, 17 ч

Хъл – Евертън

Хъл се оказа тимът с най-лош актив за цялата 2014-а от Висшата лига. С летните попълнения за милиони, селекцията на Стив Брус изобщо не играе на необходимото ниво и се свлича в класирането.

Загубата от Лестър в миналия кръг у дома доведе до освирквания. Брус е застрашен да е следващият уволнен мениджър. Евертън се нуждае от победи, защото сезонът се превръща в разочарование на ръба на провала...

Прогноза 2

Четвъртък, 17 ч

Ливърпул – Лестър

Сити и Челси – шампиони на 2014 г.

Манчестър Сити и Челси събират по равен актив точки в класиране за календарната 2014 г. За нея са се изиграли 38 кръга – 19 от миналия сезон и 19 от настоящия.

Сити и Челси имат по 88 точки, като само един гол дава „титлата” на тима от Манчестър. Трети е Ливърпул, който е спечелил 76 точки (при слаба есен). Нататък следват Арсенал (70 точки), Манчестър Юнайтед (66) и Тотнъм (66).

Най-слабо се е представил Хъл, който има едва 30 точки.

Ливърпул заработи на обороти, въпреки че още е далеч от формата, която го доведе близо до титлата напролет. Но с въображението на Коутиньо и Лалана, Суонси бе разбит на 29 декември с 4:1, а в игра вече са повечето от контузените основни играчи (без Даниел Стъридж).

Лестър е последен, където букмейкърите прогнозират и да си остане до края на сезона.

Прогноза 1

Четвъртък, 17 ч

Манчестър Сити – Съндърланд

Неочакваният удар, който Сити понесе от Бърнли (2:2 от 2:0 на свой терен) трябва да е отрезвил шампионите. Те изпуснаха шанс да докоснат Челси на върха. Сега им се отваря нов, но... внимание! 

В последните три шампионатни гостувания на Съндърланд на този стадион резултатите бяха 2:2 и 3:3...

Прогноза 1

Четвъртък, 17 ч по Нова спорт

Нюкасъл – Бърнли

Накъде отива Нюкасъл? Кой ще води отбора след оттеглянето на Пардю, колкото изненадващо, толкова и желано от феновете?

Стийв Стоун, национал от 90-те, както и Джон Карвър, засега ще опитат да стабилизират самолета, но... Има ли пилот изобщо в него? Този толкова симпатичен отбор от Северна Англия има постоянни проблеми с боса Майк Ашли и решенията му около мениджърския пост и спортно-техническото ръководство.

Говори се, че негови хора правят трансферите без мнението на треньора и това е причината Пардю да е бил недоволен.

Прогноза Х

Четвъртък, 17 ч

Куинс Парк – Суонси

Суонси допусна 4 гола на „Анфийлд”, но като цяло е солиден и постоянен. Ще търси да навакса точките в Лондон, но ще има насреща си тим, който разчита почти изцяло на домакинската си форма за набиране на актив.

Преди 2 години Суонси посрещна с „добре дошъл” Куинс Парк във Висшата лига с 5:0 именно на неговия терен в първия кръг. Сега едва ли ще има такъв разгром.

Прогноза 2

Четвъртък, 17 ч

Саутхемптън – Арсенал

Четвърти срещу пети, като само головата разлика дели двата отбора в класирането. Арсенал показа характер за победи над Куинс Парк и Уест Хем – трудни, с по 2:1, но носещи точки...

Саутхемптън спря Челси и също е в отлично настроение.  Грандът има само две победи от последните с 7 визита на Южния бряг, а през миналия сезон направи 2:2 там. По-рано през този пък двата тима изиграха два мача в Лондон – 1:2 за Купата на лигата и 1:0 в първенството.

Прогноза Х

Четвъртък, 17 ч по Диема

Уест Хем – Уест Бромич

Няма начин Уест Хем да остане в такава форма до края на сезона, прогнозираха всички преди старта на коледната програма. Да, тимът на Сам Алардайс загуби и двата си мача – от Челси с 0:2 и от Арсенал с 1:2. Но сега му се отваря отлична възможност да се върне на правия път.

Фабрегас - №1 в четири категории

Сеск Фабрегас изглежда като златно попълнение за Челси, след като цели четири класации на Висшата лига за цялата календарна година са оглавени от него (а той дойде през лятото).

Испанецът е номер едно по отигравания средно на мач – 107,11.

На първо място е и по пасове на двубой – 87,8. И в двата списъка на второ място е Микел Артета (Арсенал).

По създадени положения за отбора средно на мач, Фабрегас води с 3,39. Следва Самир Насри (Манчестър Сити) с 2,76.

Сеск е дал и 13 асистенции в 18-те мача, които е изиграл за Челси.

Само че насреща е Уест Бромич с нов мениджър, а това по традиция значи – опасност.

Прогноза 1

Четвъртък, 17 ч

Тотнъм – Челси

Дълги години феновете на Челси наричаха „Уайт Харт Лейн” по свой си начин – „Трий Пойн Лейн”.

Това е така, защото близо 18 години тимът непрестанно печелеше на терена на Тотнъм, до 2006 г. След това обаче нещата се промениха – Челси има една победа за първенство на този стадион в последните 7 визити (3 ремита и 3 поражения).

Лондонските дербита имат свои закони и е ясно, че на лидера няма да е никак леко.

Тотнъм показа страхотен характер срещу Манчестър Юнайтед и не позволи да бъде победен. Сега целта ще е същата.

Прогноза Х

Четвъртък, 19,30 ч по Диема

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията