Григор на пътя на Федерер към победа №1000

Роджър Федерер отново е на прага на историята на турнира в Бризбейн

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 06 Яну 2015
0
101
Getty Images

Роджър Федерер отново е на прага на историята на турнира в Бризбейн, а Григор Димитров изглежда като най-сериозното препятствие към победа №1000 на сингъл в професионалния тур за Маестрото.

Швейцарецът има на сметката си 996 победи и се нуждае от титлата на австралийска земя, за да прекрачи границата, но жребият му отреди евентуален двубой с Димитров на полуфиналите.

Само двама тенисисти са в този супер елитен клуб – Джими Конърс, който се отказа на 39 години с недостижимите 1253 успеха и Иван Лендъл с 1071.

Едва ли подлежи на съмнение, че съвсем скоро Федерер ще подпечата молбата си за членство с необходимите му 4 победи.

По-скоро въпросите са дали това ще се случи още в Бризбейн и дали Роджър ще успее да играе достатъчно дълго, за да задмине Лендъл.

Имайки предвид, че Маестрото чертаеше планове да участва на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а, отговорът изглежда като звучно „да”.

Разбира се, Федерер обяви, че през 2015-а ще насочи програмата си главно към подготовка за турнирите от Шлема, което се очаква да намали общия брой на изиграните мачове и съответно – победи.

Само че Роджър афишира същите цели и за изминалия сезон, което не му попречи да оглави класацията за най-много победи със 73...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията