Манчестър Сити мрази гостуванията в Ливърпул

Саутхемптън може да нарани Манчестър Юнайтед, Челси потрива ръце

Sportinglife
Sportinglife 11:45 ч., 09 Яну 2015
0
105
Getty Images

Евертън – Манчестър Сити

Манчестър Сити мрази гостуванията в град Ливърпул. Особено в ерата на Висшата лига, пътуванията на 60-ина километра до Мърсисайд обикновено са кошмар за „гражданите”.

Класиране

1. Челси  46

2. Манчестър Сити 46

3. Манчестър Юнайтед 37

4. Саутхемптън 36

5. Тотнъм 34

6. Арсенал 33

7. Уест Хем 32

8. Ливърпул 29

9. Суонси  29

10. Нюкасъл  27

11. Стоук 26

12. Астън Вила 22

13. Евертън 21

14. Съндърланд 20

15. Хъл 19

16. Куинс Парк 19

17. Уест Бромич 18

18. Кристъл Палас 17

19. Бърнли 17

20. Лестър 14

Шампионът на Англия излиза в събота от 17 ч на стадион „Гудисън Парк” срещу загубилия ритъм Евертън, като статистиката е притеснителна за Сити.

Това може да се окаже и ключовият мач от 21-вия кръг.

Две победи в последните 22 години на този терен, единият от които дойде през април срещу неособено мотивирания домакин, уплашен да не помогне случайно на градския враг Ливърпул да стане шампион в битка със Сити...

С пътуванията до „Анфийлд” нещата не са по-различни – за 22-те години на Висшата лига Сити има общо три победи в града (2 над Евертън и 1 над Ливърпул).

Домакините нямат победа от 15 декември и са с 4 поредни загуби в първенството. Най-лоша поредица при Роберто Мартинес. Евертън трудно може да се брои за застрашен от изпадане, но все пак точките му са обидно малко за качеството на състава. Сити трябва да бие, за да държи в напрежение Челси, с когото дели върха.

Прогноза Х

Събота, 17 ч

Съндърланд – Ливърпул

Гостите имат един-два лоши спомена от „Стейдиъм ъф Лайт” на север, където паднаха например с гол, при който истинската топка се удари в надуваема такава, хвърлена от трибуните.

Но в последния сезон Ливърпул спечели убедително с 3:1 на този терен. Е, да – но сега отборът на Брендън Роджърс не е като от миналия сезон, а домакините са много корави на своя земя.

Прогноза Х

Събота, 14,45 ч по Диема

Бърнли – Куинс Парк

Класически мач на страдалци, като домакините гледат малко по-оптимистично след серия от няколко позитивни резултата.

Никой не иска да води Нюкасъл

Проблемите в Нюкасъл се задълбочават, след като никой от кандидатите, с които босът Ашли разговаря, не е вдъхновен от предложението да бъде мениджър на тима.

Причината е основно в това, че клубът има спортен директор и комисия, която взима решенията за трансферите.

Все пак остава надежда, че Михаел Лаудруп ще приеме поста.

Куинс Парк на Хари Реднап е домакински тим, на „Търф Муур” и точката ще е успех.

Прогноза 1

Събота, 17 ч

Челси – Нюкасъл

Гостите са в пълен цайтнот – без мениджър, със заложени на сергията няколко основни играчи от собственика Майк Ашли и интерес към лидерите Муса Сисоко и Ажози Перес. Челси търси победа на уравновесяването след 3:5 от Тотнъм, което разклати кораба, а и Моуриньо...

Прогноза 1

Събота, 17 ч

Лестър – Астън Вила

Лестър изведнъж се надигна от гроба, който му изкопаха медии и специалисти. Записа победа и славно реми на „Анфийлд” в последните два кръга, което все още не му позволява да напусне последното място.

Вила е... Вила си е Вила. Може да загуби у дома от всеки, но да изненада навън дори лидерите. Непредвидим отбор.

Прогноза 1

Събота, 17 ч

Суонси – Уест Хем

Домакините са в очакване на продажба на звездата си Вилфред Бони в Манчестър Сити, а вече се търси заместник за върха на атаката. Уест Хем на непукиста Сам Алардайс леко поизпуснаха от инерцията, която ги заведе до четвърто място в един момент.

Прогноза Х

Събота, 17 ч

Уест Бромич – Хъл

Тони Пюлис. Тези две думи са ключови – мениджърът пое Уест Бромич и в събота ще видите различен отбор. Мотиваторът Пюлис умее да променя коренно отборите си и те се превръщат в хищници. Хъл е много колеблив, падна дори от Лестър у дома преди Нова година и срещу надъхания домакин не го чака нищо добро.

Прогноза 1

Събота, 17 ч

Кристъл Палас – Тотнъм

Тук имаме сходна ситуация с нов мениджър, който ще дебютира в мач от първенството. Алън Пардю ще вдигне стадиона, няма съмнение, а и отборът ще е на върха на емоцията.

Ван Перси – 7 гола в 7 мача срещу Саутхемптън

Робин ван Перси се радва на отличен мерник срещу Саутхемптън, съперника на Манчестър Юнайтед в неделя.

В седем срещи холандецът е вкарал 7 пъти с екипа на сегашния си тим и Арсенал.

Ван Перси никога не е губил от този противник – 3 победи и 4 ремита.

Но Тотнъм идва с ореола на отбора, който развенча Челси миналия кръг и има 5 успеха навън. Повече е постигнал само Манчестър Сити.

Прогноза 2

Събота, 19,30 ч по Нова спорт

Арсенал – Стоук

Арсенал обикновено е силен у дома срещу отбори от втората половина на таблицата, но отборът на Арсен Венгер пак дразни с непостоянство.

Само Алексис Санчес няма да стигне за по-сериозно предизвикателство към отборите на върха. Все пак Стоук не е най-коравият гост, но мъченията, на които подложи Манчестър Юнайтед и в двата мача, както и победата на терена на Сити, поставят сигнална лампичка за Венгер.

Прогноза 1

Неделя, 15,30 ч по Нова спорт

Манчестър Юнайтед – Саутхемптън

Кръгът ще завърши с мач между третия и четвъртия в класирането, като победа на гостите ги праща пред отбора на Луис ван Гаал. А „светците” наистина маршируват, както пеят феновете им – победиха Евертън и Арсенал, и направиха реми с Челси в последните си 4 мача.

Юнайтед не игра добре, но спечели в Саутхемптън по-рано през сезона. Сега обаче „червените дяволи” ще трябва да са по-добри в представянето си, защото гостите изобщо не се притесняват от гостувания на лидерите.

Прогноза Х

Неделя, 18 ч по Нова спорт

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията