Съдията да отива в кухнята!

Случилото се в Чехия е по-скоро забавно, но на Луси Ратайова едва ли и е до смях

Sportinglife
Sportinglife 12:00 ч., 05 Окт 2016
0
320

Асистент арбитърът не вдигна флага и Алоис Хуска вкара топката във вратата на Спарта Прага. Течеше втората минута на добавеното време от мача на стадион "Србска" в Бърно, където местният Збройовка измъкна точката с попадението - 3:3.

Вратарят на гостите Томаш Кубек не е най-дипломатичният тип на света, направо си е пиперлия. Е, не стигна до висините на колегата си с ръкавици Иван Куеяр от Спортинг Хихон, който разказа играта на журналист за фалшива информация, но чехът все пак изригна.

"Мнението ми ли? Мнението ми е, че този гол в края е нередовен. Пълен смях. Жените във футбола... Тя не видя засадата, мястото и е до печката, в кухнята!".

Говори за Луси Ратайова, която държеше флага като асистент-арбитър в мача. И не маркира положението, а засада наистина имаше.

Минути по-късно съотборникът му Лукаш Вачка пусна в twitter снимка на Ратайова и повтори думите на вратаря: "При печката..."

Денонощие по-късно медиите в Чехия вече бяха раздухали случая, а спортният директор на Спарта Адам Коталик нарече поведението на двамата играчи "глупаво".

Въпреки опитите им за извинение, клубът ги наказа да тренират с женския тим на Спарта. "Нека видят с очите си, че момичетата могат и друге неща, не само да седят край печката", обясни Коталик.

Кубек побърза да пусне в социалните мрежи снимка на съпругата си и дъщеря си, като написа: "Извинявам се на всички дами, ето ги моите любими жени".

Вачка пък обясни, че думите му били за грешката, а не за това, че съдията е жена.

И двамата, а те са национали на Чехия, станаха обект на подигравки в страната, а социалните мрежи прегоряха от темата. Дори - нека си го кажем - прекалено, като за изказване, изпуснато по-скоро в емоцията след загубени точки в един напрегнат мач.

Но капитанът на женския тим на Спарта Ива Мосова коментира, също с усмивка: "Нямаме търпение Томаш и Лукаш да тренират с нас, те са звезди и ще бъде страхотно изживяване за момичетата".

Федерацията на Чехия вероятно ще извади двамата от състава на националния отбор поне за тези квалификации и ще ги глоби.

Ратайова, която е арбитър от доста висока категория в женския футбол, и помага като асистент на тъча в мъжкото първенство на Чехия вече трети сезон, отказа коментар.

През април тя отново бе оскърбявана по подобен начин, но от фенове, когато другият пражки гранд Славия допусна изравняване от гостуващия Теплице в последните минути - 2:2.

Тогава обвиненията пак бяха в некомпетентност за невидяна засада. Но тв повторенията доказаха правотата и в онази ситуация, а и нито един играч или ръководител от Славия не си позволи да насочи обвинение към нея, да не говорим за сексистко такова.

Сега засадата я имаше, а случилото се след нея предизвика буря от реакции.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията