Джокович продължава без загубен сет в Мелбърн

Вавринка и Нишикори ще повторят четвъртфинала на US Open

Sportinglife
Sportinglife 15:10 ч., 26 Яну 2015
0
79
Getty Images

Новак Джокович се превърна в единственият четвърфиналист на Australian Open при мъжете, който все още не е загубил сет. Световният №1 откри втората седмица на турнира с поредното си стабилно представяне за 6:4, 7:5, 6:2 над Жил Мюлер.

Ноле превърна два слаби сервис гейма на съперника си в аванс от 2:0 сета. Сърбинът стигна до 0-40 при 3-3 в откриващия сет, материализира втория брейкпойнт и рутинно приключи интригата с 6-3. При 6-5 във втория сет Джокович отново успя да натисне подаването на играча от Люксембург. Пропиля един шанс след бекхенд в аут при опразнен корт, Мюлер прати втория в историята с ас, но при третия на таблото светна резултат 7:5.

Световният №42 хвърли всичко, на което е способен при 3:3 в третия сет и се добра до 4 точки за пробив, но защитата на световния №1 се оказа твърде солидна и удържа ново равенство за 3:3. Без аура на №1 в света в играта си, Ноле се добра до 5:5, когато с два прецизни минаващи удара проби решително. И след протоколен сервис гейм на нула си резервира място на четвъртфинала.

Там Джокович ще се изправи срещу един от най-удобните за него съперници - Милош Раонич. Канадецът за първи път достига тази фаза в Мелбърн и изглежда доста заплашително, особено след днешните 30 аса и 81 уинъра, които запрати в полето на Фелисиано Лопес за успеха с 6:4, 4:6, 6:3, 6:7(7), 6:3.

Двамата предложиха зрелищен и атакуващ тенис, но все пак повечето прекарано време на корта от испанеца се оказа фактор в решителните моменти на двубоя. Мачът започна с очаквана доминация на сервиращите, като Раонич успя да пробие защитата на съперника в точния миг при 5-4 и откриващия сет.

Един брейк прати втория сет на сметката на Лопес, но в третия Раонич потегли с 3:0 и мощната му игра не позволи на испанеца да изравни. Двамата уверено се насочиха към тайбрек в четвъртия сет, където Лопес отрази два мачпойнта (един от тях на сервис на канадеца) и повярва, че обратът е възможен, след като спечели с 9-7 точки.

Раонич обаче се чувстваше по-свеж на корта и изчака своя миг при 4-3 в решителната част, когато проби и след още един сервис гейм на нула се изстреля към последние 8 в турнира.

А Стан Вавринка и Кеи Нишикори ще повторят четвъртфинала си от Australian Open, когато японецът изкова успеха след 4 часа и 15 минути и 3:6, 7:5, 7:6(7), 6:7(5), 6:4.

Шампионът в Мелбърн днес наистина се изпоти здраво, но все пак мина през Гийермо Гарсия-Лопес със 7:6(3), 6:4, 4:6, 7:6(8). Испанецът препъна Стан в първия кръг на миналогодишния Ролан Гарос и сега беше на път да го вкара в петсетов трилър в Мелбърн. Но Вавринка навакса пасив от 2:6 точки в тайбрека на четвъртия сет и след като избегна драмата призна: "Битката беше много тежка, но важното е, че продължавам напред. Радвам се, че се представя силно, след като спечелих титлата през 2014-а."

Нишикори път пречупи неочаквано лесно коравия ветеран Давид Ферер с 6:3, 6:3, 6:3. Японската суперзвезда проби по два пъти във всеки от сетовете и стегна куфарите на завръщашия се към най-добрата си форма Ферер. "Играта ми вървеше днес и усещах добре топката. Набрах страхотна инерция в турнира, но не си правя илюзии, че срещу Стан ще е лесно. "

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията