ЦСКА се нуждае от нов Буш

Трети нападател при „червените” ще е ключов елемент в битката за титлата

Джони Кейджов
Джони Кейджов 08:55 ч., 04 Фер 2015
0
422
Lap.bg

Два мача, две загуби за ЦСКА. Логично „червените” фенове се запитаха какво се случи с отбора на Стойчо Младенов, който стартила вихрено контролите на 2015 години. Но срещу Рапид и Стяуа вкара едва един гол. 

Отговорът не е прост. От една страна ЦСКА игра солидно и в двата двубоя.

Постоянната ротация в състава и получаването на шанс от всички и футболисти сваля поне две предавки в „червения автомобил”. Но липсата на голове си има и свое логично обяснение.

ЦСКА продаде своя най-добър играч от есента.

Естествено, че Сержиу Буш нямаше как да остане при оферта от 1,5 милиона евро. Не защото парите са толкова много, а защото клубът се нуждае безкрайно много от всеки лев, както казва изпълнителният директор Алексадър Тодоров.

Представете си Реал без Кристиано Роналдо. Португалецът носи „кралете” на гърба си с голове, въпреки че около него са Карим Бензема, Гарет Бейл, Хамес Родригес.

В прав текст

Ракетата носител на „Армията” вече я няма.

Не сравняваме ЦСКА с Реал! Идеята е, че ракетата носител на „Армията” вече я няма.

Стефан Николич изпусна три пъти сам срещу вратаря на Стяуа. Не е повод за притеснение, защото черногорецът не бе играл постоянно няколко месеца. Интернет пространството е пълно с достатъчно клипове, които доказват, че Николич може да вкарва.

Същото се отнася и за Орелиан Жоаким. Националът на Люксембург не е лош футболист, но изгоря в конкуренцията на Буш.

Сега Николич и Жоаким са двама прекалено подобни един на друг нападатели.

И съответно не позволяват възможност на ротации в състава, в схемата на игра. А макар и само с 13 мача ЦСКА го очаква война с Лудогорец до края. В нея ще има картони, контузии... А в момента го няма третия нападател.

Няма го онова безкрайно подвижно румънче, което стана „кукумявка” срещу 3 милиона лева.

ЦСКА има още един рисков пост – левият бек. Рисков е най-вече заради Тончи Кукоч. Хърватинът е добър футболист, но безпрецедентно непредсказуем. Би ли заложил някой, че Тончи не би подгонил отново Георги Петков в тунела или някой друг провокатор?

Първия път го наказаха за 2 мача, вторият може да е за двойно. Кукоч няма проблеми да набие съотборник, както в Бреша. Да направи глупост като с Петков. Да сложи скандална фланелка и да се обяснява пред футболната федерация. Ако има повод, Кукоч със сигурност ще бъде наказан.

До първия си мач ЦСКА има да изиграе още четири контроли в Турция и една в България.

За пет мача Стойчо Младенов ще обиграе състава на ниво, достатъчно за битката с Лудогорец. Но появили се още някоя пробойна, може да се окаже фатално. Затова освен на терена, мениджърският екип трябва да работи още малко и по селекцията. Дори само за да запълни някоя от дупките с новите Буш и Кукоч.

Иначе марката ЦСКА още веднъж доказа – който има желание за футбол, с половин година може да се уреди до трансфер в Англия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията