Сменени роли

Ако в Реал не променят нещо, ще продължат да губят дербито с Атлетико

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 08 Фер 2015
0
351
Getty Images

До преди два сезона Реал (Мадрид) бе абсолютен господар в градското дерби с Атлетико. В продължение на почти 14 години „дюшекчиите” нямаха победа, докато не се появи Диего Симеоне.

Сега в 4 от последните шест двубоя победата бе за Атлетико.

Последната от тях снощи като че ли бе най-болезнена.

На Реал може и да липсваха някои от титулярите, но лидерите в шампионата би трябвало да разполагат с техни заместници, при това далеч по-скъпи от тима на домакините. Освен това Реал можеше да разчита на Кристиано Роналдо, който се завърна след наложеното му наказание.

Роналдо: Ние ще се смеем последни

Въпреки слабото представяне на тима му в снощното дерби с Атлетико, звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо остава оптимист за шампионската титла в Испания.

„Определено трябва да подобрим представянето си на полето, но пък като цяло Реал е по-добър от Атлетико. Убеден съм, че ще спечелим шампионата в края на сезона. Просто в този мач нищо не работеше, но трябва бързо да забравим за него. Реал не може да губи с такъв резултат от никой отбор. Но от друга страна това са просто три загубени точки. Нищо повече”, заяви португалецът след срещата.

Преди седмица, докато очакваше решението за наказанието си, португалецът споделил пред приятели, че отчаяно иска да играе в дербито. Едва ли обаче и снощи е мислел така, особено след трагичното си представяне.

Тежкото поражение със сигурност е развалило плановете му за голямо парти по случай 30-я му рожден ден

Още преди двубоя бившият защитник на Реал Пако Павон заяви пред Goal.com, че след последния сблъсък между двата тима Анчелоти е задължен да опита нещо различно.

Павон бе категоричен, че Реал не трябва да мисли за изиграните вече срещи с Атлетико и трябва да внимава особено ако домакините отбележат първи гол. Думите му се оказаха пророчески, но снощи каквото и да пробваше Анчелоти просто не се получаваше.

Италианският специалист изненадващо започна в стартовия състав със Сами Кедира, въпреки че германецът се намира в ужасяваща форма в последно време.

Триото ББС – Бейл, Бензема и Кристиано също бе предпочетено въпреки че на всички бе ясно, че гостите се нуждаят от повече конкуренция в средата на терена. Особено като се има предвид, че първият избор на централна двойка защитници – Пепе и Серхио Рамос не са на разположение.

Всичко това позволи на Атлетико да притиска Реал от началото до края на срещата. Грешките на защитата оставиха пространството пред Икер Касияс незащитено и за домакините не бе проблем да открият резултата.

Точно както във финала на Шампионската лига в Лисабон, тогава обаче Реал можеше да разчита на Серхио Рамос да чисти топките изстреляни към вратата. Сега Рамос го нямаше, макар че това не бе единствения проблем на Реал. Те всъщност бяха доста по-дълбоки.

Подобряването на формата на Дани Карвахал бе отчетено многократно, но десния бек на Реал бе откровено слаб в снощния двубой.

Най-напред той бе надигран от Гилермо Сикуейра при втория гол за Атлетико, след това не бе на мястото си и бе победен физически от Соул преди отбелязването на третото попадение от Антоан Гризман и остави Манджукич свободен, за да отбележи четвъртото попадение.

Рафаел Варан, описан като най-добрия защитник в света от Жозе Моуриньо в петък, също носи вина за две от тези попадения.

„Беше ужасен мач. Всъщност най-ужасният. Атлетико заслужи победата, защото ни надигра във всеки аспект. В следващите дни ще трябва да анализираме защо се случи всичко това”, коментира Анчелоти след двубоя

Треньорът на Реал е абсолютно прав. В която и линия да погледнеш представянето на Реал бе пълен кошмар. От другата страна пък Диего Симеоне и Атлетико бяха научили добре домашното си преди двубоя. Нещо, което напоследък се случва все по-често.

„Няма да е честно да коментираме какво се случва при нашия съперник. Ние от своя страна направихме това което бяхме тренирали. Моите играчи изпълниха перфектно поставените задачи”, заяви Симеоне.

Безспорен факт, макар че и посредствеността на Реал им помогна доста.

Сега ролите изглеждат разменени. Между 1999 и 2013 г. Атлетико изглеждаше все едно никога няма да намери начин да победи Реал. Сега, ако не бъдат направени някакви промени в подхода за този сблъсък, в същата ситуация е на път да изпадне Реал.

Източник: Goal.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията