„Вампирска победа” за Челси

Манчестър Сити с първи успех във Висшата лига от Нова година

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 12 Фер 2015
0
61
Getty Images

Челси върви по план към титлата с изкована домакинска победа – 1:0 над Евертън. Мачът на стадион „Стамфорд Бридж” се превърна в разследване дали Бранислав Иванович не се е заразил от „вампирската запахка” на Луис Суарес.

Въпросът е дали сърбинът ухапа Джеймс Маккарти?

Драмата беше пълна. В последните секунди стана меле между играчите, а резултатът бе 0:0. Иванович хвана Маккарти за гушата, понечи да го удари с глава и... може би го захапа.

Преди две години сърбинът беше жертвата на Суарес. В английските медии се появиха информации, че играчът на Евертън бил почувствал зъбите на Ивенович. А Жозе Моуриньо напусна интервюто пред Би Би Си след въпроса, казвайки: „Не ме карайте да се смея, не ме карайте да се смея!”

В 88-ата минута Гарет Бари от Евертън получи червен картон, а в следващата бразилецът Вилиан вкара победния гол. С това разликата на върха остана седем точки в полза на Челси.

В същото време Манчестър Сити този път остана поне на теория в битката за титлата с 4:1 на терена на коравия Стоук.

Серхио Агуеро вкара два пъти, Дмжейс Милнър и Самир Насри отбелязаха другите попадения. Шампионите спечелиха първи шампионатен мач от Нова година.

Именно през януари те изостанаха здраво в битката за титлата, особено след домакинското 1:1 с Хъл миналия мач.

Манчестър Юнайтед се завърна в четвортката с очаквано домакинско 3:1 над Бърнли. Но с неочакван голмайстор. Първите две попадения за Луис ван Гаал и компания вкара централният защитник Крис Смолинг. „Олд Трафорд” пак изтръпна, когато Дани Ингс изравни за 1:1 в 12-ата минута.

Но полувремето завърши 2:1 благодарение на Смолинг. Чак накрая Робин ван Перси подсигури трите точки от дузпа.

Други резултати: Саутхемптън – Уест Хем 0:0, Кристъл Палас – Нюкасъл 1:1, Уест Бромич – Суонси 2:0.

С успеха Челси остава начело в подреждането с 59 точки, докато Евертън е на 12-а позиция с 27. Манчестър Сити е на второто място с 52 пункта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията