Една неромантична нощ в Париж

Срам за Челси, счупен автобус и велик вратар на „Парк де Пренс“

Sportinglife
Sportinglife 11:15 ч., 18 Фер 2015
0
85
Getty Images

Да отидеш в Париж, винаги означава да се докоснеш до романтиката. Да изживееш нещо незабравимо, специално.

Челси отиде в Париж, но за една неромантична нощ.

Целият „син“ ден на Специалния Моуриньо и клуба му беше всичко друго, но не и според правилата. Започна се с феновете, които гордо пееха в метрото, че са расисти.

Париж е един от големите градове, в който има всякакви етноси. Особено в метрото. Наложи се Челси да се извинява на света за поведението на подпийналите юнаци.

На влизане на стадион „Парк де Пренс“ се счупи автобусът на звездите на Моуриньо. Не можа да вземе завой, задръсти тунел.

На терена Челси взе удобното 1:1, но дори вечно ароантния Жозе призна:

„В този мач по-силният отбор беше „Пари Сен Жермен“ и заслужаваше да спечели!“

Рядко срещани думи от Специалния.

Вратарят Тибо Куртоа три пъти демонстрира, че е редом до Мануел Нойер като най-добър на поста си.

И не позволява носталгия по Петер Чех. А Челси спази традицията да не печели на френска земя. Само веднъж „сините“ от Лондон надиграха ПСЖ като гост – в груповата фаза през 2004 година.

Сега французите бяха обезкървени от много контузии, но пак не се дадоха. Защитникът Давид Луис, до лятото играч на Челси, излезе като халф и се представи много силно. Преди мача бразилецът каза: „През този сезон Челси е много по-силен от предишния!“

Моуриньо има Диего Коща в атака, но истинският универсален боец е Бранислав Иванович. Има ли нужда от гол, идва сърбинът. Иванович вече класира Челси на финал за купата на лигата, след като вкара срещу Ливърпул победно в полуфинала.

През миналия сезон ПСЖ и Челси отново кръстосаха шпаги. В първия мач в Париж французите спечелиха с 3:1 и не им стигна. Сега отиват на „Стамфорд Бридж“ със задължителната цел да вкарат гол, а Моуриньо вероятно отново ще паркира автобуса, чакайки търпеливо своя час.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията