Голяма неделя за Тотнъм

Челси и Сити би трябвало да запазят статуквото на върха

Sportinglife
Sportinglife 14:10 ч., 20 Фер 2015
0
82
Getty Images

Тотнъм – Уест Хем

Неделя, 22 февруари, може да се окаже повратен момент в сезона на Тотнъм. Тимът приема Уест Хем не просто в поредното лондонско дерби, а в мач, който ще даде отговор на поне два въпроса.

Първият е доколко Лига Европа измива шансовете на отборите-участници в нея за силно представяне в първенството. Вторият – може ли младият тим на Маурисио Почетино да се възползва от грешки на конкуренцията.

В четвъртък Тотнъм се би здраво с Фиорентина, а в неделя го чака Уест Хем. Тимът е шести с 43 т., на 4 от третия Манчестър Юнайтед, на 3 зад четвъртия Саутхемптън и на 2 зад петия Арсенал.

Въпросът с елеците на Шърууд

Тим Шърууд имаше навик да води Тотнъм с елек без ръкави, независимо от времето. „Модната тенденция” така веселеше медиите на Острова, че първият въпрос на първата му пресконференция като мениджър на Астън Вила бе дали тя се запазва и в новия му клуб.

„Две секунди... – засмя се Шърууд. – Надявах се поне първите три въпроса да са за футбол, а после да ме питате за това!”.

Във фенмагазина на Вила вече продават елечетата „Шъруудки” срещу 38 лири. 

В събота Арсенал гостува на Кристъл Палас, а Юнайтед – на Суонси. И двата мача са потенциално рискови и фаворитите може да загубят точки. Саутхемптън пък приема Ливърпул и поне един от конкурентите също ще е разочарован. При реми – и двата. Идеален момент за единствения тим от тази група, преследваща място в четворката, който домакинства в кръга, да вземе предимство. Остава и да се случи...

Прогноза Х

Неделя, 14 ч по Нова спорт

Астън Вила - Стоук

С нов мениджър и нови надежди, но в зоната на изпадащите, Астън Вила има нужда от всяка точка до края на сезона. Особено у дома – там ще се изкове оцеляването. Стоук е непостоянен, а и претърпя две поредни поражения с по 1:4, въпреки че играта на тима не бе в никакъв случай толкова слаба, колкото говорят резултатите.

Прогноза 1

Събота, 17 ч

Челси – Бърнли

Няма какво толкова да се каже. Челси трябва да спечели, а гостите показват открита и приятна игра дори като гост, но и наивност – типична за тим без опит във Висшата лига.

Челси отне сезонните билети на трима от парижките расисти

Челси отне сезонните билети на трима от парижките расисти

Челси отне правото на трима свои фенове да посещават мачове на „Стамфорд бридж”, след като те се оказаха заподозрени в расисткия скандал в парижкото метро след мача с ПСЖ.

Тогава запалянковци на тима избутаха от вагона тъмнокож французин, а на видеозаписа се чуват песнички като „Ние сме расисти и така ни харесва”.

Мярката е временна, докато се докаже вината или липсата на такава у фенове

Прогноза 1 и над 2,5 гола

Събота, 17 ч

 Хъл – Куинс Парк

Човек да се чуди на английския футбол. Куинс Парк бе с 11 поредни загуби от 11 мача като гост при опитен мениджър като Хари Реднап. Той си тръгна, тимът бе без постоянен наставник и... спечели още от първия опит на терена на Съндърланд!

Хъл е в подобрена форма и този мач ще е тежък за гостите. На лондончани ще липсват и важни фигури като Чарли Остин и Лирой Фер.

Прогноза 1

Събота, 17 ч 

Съндърланд – Уест Бромич

Домакините имат проблеми, а мениджърът Густаво Пойет написа открито писмо до феновете и помоли за търпение. Гостите напериха гребен след мерките на Тони Пюлис, който безкомпромисно разчисти нещата в отбора (включително и със смяна на капитана без обяснения).

Прогноза Х

Събота, 17 ч

Суонси – Манчестър Юнайтед

Юнайтед играе невзрачно, но трупа точки и победи. А и има предимство пред конкурентите за 3-о и 4-то място, защото не е замесен в евротурнири. Вероятно това ще е ришетелно в края на сезона, когато се натрупа умора. Суонси не е лесно място за гостуване, но домакините имат проблеми с головете напоследък.

Прогноза Х

Събота, 17 ч

Манчестър Сити – Нюкасъл

Вилфред Бони и Яя Туре се завръщат като шампиони от Африка, но заварват тима си на 7 т. зад лидера Челси. Не се очертава водачите да загубят точки у дома срещу Бърнли, което значи, че Сити трябва да е безпощаден срещу Нюкасъл.

Прогноза 1 и над 2,5 гола

Събота, 19,30 ч по Диема спорт

Евертън – Лестър

Синдромът „Лига Европа” може да покоси и Евертън, спечелил бляскаво с 4:1 в четвъртък в Швейцария срещу Йънг бойс.

Гостите са корави, макар да ги броят за сигурен отпадащ. Вкарват голове като гости и на най-силните отбори в лигата, така че...

Прогноза гол/гол

Неделя, 16,05 ч по Диема 

Саутхемптън – Ливърпул

Мачът на кръга ще е важен тест да двата тима, които протягат ръце към място в четворката. Особено след изиграването на оставащите мачове, където конкурентите може да са изгубили точки. Ливърпул имаше тежък мач в четвъртък срещу Бешикташ, предстои му пътуване до Истанбул през седмицата...

Домакините трябва да са по-свежи, но в английския футбол тези теории нерядко са оборвани на терена.

Прогноза 2 и под 2,5 гола

Неделя, 18,15 ч по Диема

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията