Лукойл Академик чака Купа №12

„Студентите” ще трябва да се справят със съпротивата на Черно море

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 21 Фер 2015
0
95
Lap.bg

Фаворит №1 в турнира за Купата на България Лукойл Академик ще търси своя трофей №12 в надпреварата. Съперник на „студентите” в спора за трофея ще бъде варненския Черно море Порт.

За „моряците” това е втори пореден финал в турнира след като и миналата година тимът спори за трофея, тогава срещу Левски.

Полуфинали

Лукойл Академик - Ямбол 105:56

Черно море - Рилски Спортист 75:73

В историята си Черно море има едва три спечелени купи на страната, последната през 2000 г.

„За втора поредна година ще играем в решителния двубой за трофея. Преди 12 месеца отново бяхме на финал, но не успяхме. Сега се надяваме да вдигнем Купата на България”, изрази оптимизъм играчът на Черно море Пламен Алексиев.

„Лукойл е най-добрият отбор в НБЛ. Ще се опитаме да им противодействаме като използваме слабостите им. Ще бъде трудно, но ще дадем най-доброто от себе си още веднъж след финала в София през 2014 г. срещу Левски”, гарантира центърът на варненци Милян Пупович.

„Лукойл Академик е много добър отбор. Показаното дотук в надпреварата го доказва, въпреки че играха срещу по-слаби съперници. Те показаха коренно различно представяне от това до момента в първенството. Пределно са мотивирани. Разполагат с класни играчи. Ние обаче ще дадем всичко от себе си както и преди година в София. Надяваме се в неделя да се получи резултатен и красив двубой за феновете в залата. Ако имаме възможност и да победим”, пожела си капитанът на Черно море Асен Великов.

Ямбол и Рилски спортист ще определят третия

Ден преди финала на турнира за Купата на България ще се играе мачът за третото място. Съперници в него ще бъдат тимовете на Ямбол и Рилски спортист.

За Рилски спортист това е втори пореден двубой за третото място. Миналата година тимът отстрани Лукойл Академик на четвъртфинал, но след това отстъпи на бъдещия носител на трофея Левски.

В историята си другият тим в спора за бронза – Ямбол има две трети места в надпреварата.

„Не мога да отрека, че съперникът ни във финала е класен. Ние ще дадем най-доброто от себе си”, лаконичен бе наставникът на Черно море Драган Баич.

„Ние винаги излизаме за победа. Уверен съм, че ще вдигнем трофея”, контрира младата надежда на Лукойл Академик Крис Минков.

„Трябва да сме свежи и концентрирани, защото финалът няма да е никак лек. А освен това нямаме и много време до тогава”, обясни треньорът на 11-кратния носител на трофея Йовица Арсич.

Битката за трофея е в неделя от 15,00 часа. На трибуните обаче почти сигурно няма да бъде националът Александър Везенков, който се радваше на страхотно внимание от страна на феновете.

Баскетболистът на Арис получи почивка от ръководството на гръцкия тим заради пауза в шампионата и се завърна, за да подкрепи баща си Сашо Везенков и неговият тим в преследването на първата цел през този сезон – Купата на България. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията