„Жълта подводница” атакува „Бернабеу”

Виляреал още не е допускал гол с глава през сезона в Примера

Sportinglife
Sportinglife 14:15 ч., 26 Фер 2015
0
44
Getty Images

„Жълтата подводница” Виляреал се готви за безшумна атака на „Сантяго Бернабеу”. Дори частичен успех на госта срещу Реал (Мадрид) ще нажежи отново до червено интригата в испанското първенство. Но Виляреал не изглежда стабилен на чужд терен. В последните четири гостувания допусна осем гола – средно по две на мач.

Кристиано Роналдо е футболистът с най-много попадения с глава в първенството – пет. А Виляреал още не е допуснал гол по този начин. Досега „жълтата подводница” няма победа на „Бернабеу” – три ремита и 11 загуби. В тези 14 двубоя отборът е допуснал 40 гола, а само веднъж е излизал със „суха мрежа” – при 0:0 през август 2006 година.

Реал е единственият отбор в първенството без реми. Смелите залози са именно в тази насока, защото Виляреал показа при 2:3 срещу Барселона на „Камп Ноу”, че може да хапе. Освен това и „жълтата подводница” чака Х от шест кръга.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 22 ч по F+

Точните прогнози на Sportinglife от миналия кръг

Кордоба – Валенсия 2 (1:2)

Атлетико – Алмерия 1 (3:0)

Депортиво – Селта 2 и под 2,5 (0:2)

Реал Сосиедад – Севиля над 2,5 (4:3)

Атлетик – Райо Валекано под 2,5 (1:0)

Виляреал – Ейбар 1 (1:0)

Елче – Реал 2 (0:2)

Леванте – Гранада над 2,5 (2:1)

Еспаньол – Кордоба

Кордоба е в най-черната си серия в историята си в Примера – пет поредни загуби. Отборът допуска гол в шест последователни двубоя. А Еспаньол е на другия полюс вкарва във всички последни 6 домакинства. Последният сблъсък между съпернизите завърши Х, след като в предишните 13 нямаше реми.

Кордоба е отборът с най-малко удари към вратата на съперника – средно по 9,5 на мач. Еспаньол не е правил Х от 13 кръга, а гостът – от пет. Серхио Гарсия от домакините испанецът с най-много голове през сезона – 15. Повече имат само Диего Коща (19) и Сеск Фабрегас (17) от Челси

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в петък от 21,30 ч

Гранада – Барселона

Барселона влезе в серия от три последователни победи в Примера за първи път от септември 2013 година. В тях отборът вкара 15 гола – средно по 5. Загубата от Малага в миналия кръг с 0:1 прекъсна серия от 6 поредни успеха. В 12 гостувания през сезона Барса не е допускал гол в осем.

В миналия си домакински мач срещу гранда Гранада спечели с 1:0. Това е и единствената загуба на Барса в Андалусия. Двубоят ще е първа среща като мениджъри на Луис Енрике и Абел Ресино. През 1991 година гол на Енрике спря рекордна серия на вратаря без допуснати попадения. Сега Гранада има най-слаба домакинска атака – 6 гола.

Бабин е единственият полеви футболист в Примера, играл без смяна досега – 2160 минути. Барса пък е единственият тим, който не е допускал гол в последния четвърт час на мачовете.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 17 ч по F+

Райо Валекано – Леванте

Райо Валекано е отборът с най-много загуби в елита -14. Досега малкият мадридски отбор не е спечелил две последователни домакинства. Райо е вкарвал гол във всички последни шест мача срещу валенсиански отбори на свой терен. Отборът има само една домакинска победа срещу Леванте.

Гостите пък са в серия от четири поредни поражения на чужд терен. Райо е в серия от 22 поредни двубоя без реми. Леванте не е правил Х от шест кръга.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 19 ч по F+

Алмерия – Депортиво

Депортиво е вкарал само шест гола на чужд терен през сезона. А Алмерия не е допускал във вратата си като домакин само при 1:0 над Хетафе. И двата мача на домакините срещу галисийски съперници през сезона завършиха с по 1:0.

В последните четири гостувания на Депортиво срещу Алмерия нито един от отборите не е вкарвал по повече от веднъж.Алмерия е рекордьор по греди през сезона – 14. Депортиво няма Х от четири кръга.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 21 ч по F+

Малага – Хетафе

Хетафе не е оставал със „суха мрежа” като гост от 13 опита. Това е най-лошата серия от влизането на тима в Примера през 2004-а. Хетафе не е печелил като гост от 6 мача.

От седем гостувания в Андалусия отбопът има едно равенство и шест загуби. Малага е единственият отбор в Примера през сезона, който не е губил точка, след като е допуснал гол през второто полувреме.

Новият треньор на Хетафе Кике Санчес Флорес още не е правил реми с отбора – три победи и четири загуби. Хетафе още няма две последователни победи през сезона.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 23 ч по F+

Валенсия – Реал Сосиедад

Реал Сосиедад е единственитя тим в Примера без победа на чужд терен. Валенсия печели всяко домакинство, в което вкарва гол. Реал Сосиедад е в серия от три поредни победи на „Местая”, котео е най-доброто постижение на баски тим в историята.

В последните 10 мача между съперниците във Валенсия са паднали 39 гола. Валенсия е единственият тим от Топ 5, който не е побеждаван през сезона от Реал Сосиедад. Домакините не са правили Х от 6 кръга.

Протноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 13 ч по F+

Ейбар – Атлетик

Ейбар е в серия от девет поредни мача с допуснат гол. Единствено в първия двубой на сезона срещу Реал Сосиедад (1:0) малкият тим остана със „суха мрежа” у дома.

Ейбар загуби последните си пет срещи. Атлетик не е печелил баско дерби от март 2013 година. Ейбар е единственият тим, който още не е удрял греда. Отборът не е правил Х от 5 кръга.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 18 ч

Севиля – Атлетико

Севиля единствен не е губил мач у дома през сезона. Отборът е вкарал 13 гола в последните си шест двубоя и е допуснал само един. Антоан Гризман от Атлетико шест пъти е вкарвал по два на мач – толкова имат Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Само Меси има повече попадения от него през 2015-а – 11 срещу 8.

Марио Манджукич е рекордьор по вкарани дузпи през 2015-а от петте големи първенства – три. Севиля не е правил Х от 9 мача, а Атлетико – от 20.

Прогноза – Х и над 2,5

Мачът е от 20 ч по F+

Селта – Елче

Селта е в серия от две поредни победи – за първи път през сезона. Освен това не е допускал порежение от 4 кръга, а три от тях свършиха 1:0. Защитниците на Елче са вкарали 29 процента от головете на отбора – рекорд в Примера. Тимът не е правил Х от седем кръга.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в понеделник от 21,45 ч.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията