Нов спонсор и нов домакин за "Мача на звездите"

Гласуването на феновете вече започна

Анна Николова
Анна Николова 07:35 ч., 06 Март 2015
0
75

Нов спонсор и нов домакин има баскетболния "Мач на звездитe". През 2015 г. шоуто в български вариант ще се играе на 29 март в зала „Диана” в Ямбол.

Изборът на организаторите за град домакин е направен и заради двете годишнини, свързани със спорта, които се отбелязват в града – 50 години от откриването на зала „Диана” и 70 години организиран баскетбол.

Точно както и преди година във Варна, така и сега освен на изпълненията на родните и чужди настоящи звезди, феновете на играта с оранжевата топка ще могат да се порадват на изявите на малко позабравени имена – звездния тим на домакините от 2002 г.

Тогава съставът, под името Ямболгаз, стана и шампион на България.

Пускат билетите следващата седмица

Билетите за желаещите да гледат звездното шоу на баскетболистите в зала „Диана” ще са с цена от 5 лева, обявиха организаторите.

Те ще бъдат пуснати в продажба в началото на следващата седмица.

Входните талони ще се продават единствено на касите на зала „Диана” в Ямбол.

„Миналата година във Варна направихме нещо, което бе посрещнато изключително добре от публиката. По случай 15 години от последната титла на „Черно море“ (2000 г. - б.а.), събрахме звездите на варненския отбор. Това бе и най-голямата емоция. Баскетболисти на по 40 години се съблякоха отново по екип и победиха българите в една четвърт на двубоя. Схемата за тази година е същата. Третата четвърт на мача в Ямбол ще бъде изиграна, вместо от сборния тим на чужденците, от този на славния „Ямболгаз“, обясни Стефан Августинов – организационен директор на "Мача на звездите".

Потниците с логото на Ямболгаз ще облекат отново Володимир Рижов, Сергей Гришаев, Анатолий Ясински, Ярослав Зубрицки, Ненад Джорич, Зоран Стеванович, Димитър Ангелов, Димитър Димитров, Румен Шопов и други.

Освен нов домакин през тази година двубоят ще има и нов спонсор. Щафетата от застрахователната компания HDI поема фирмата за сладки изделия „Престиж 96”.

„За нас е изключително удоволствие да бъдем част от подобно събитие. Няма по-чисто и по-вдъхновяващо съревнование от това в спорта. Спортистите са хора, които служат за пример пред обществото. Те са символ на високи морални ценности, на честност и достойнство. Те са отличен пример и за младото поколение. Това е причината „Престиж 96“ да изрази своята подкрепа в Мача на звездите в българския баскетбол. Убедена съм, че ни очакват единствено положителни изживявания и емоции, а от нас обещавам да дойдат приятните изненади“, сподели изпълнителният директор на новия спонсор Дарина Стоянова.

По стар обичай звездите състави ще бъдат определени предимно от феновете.

Гласуването стартира в 07,00 часа вчера и ще продължи до същия час на 11 март. Всеки ще може да избира по двама българи и двама чужденци за позиция. За тази на плеймейкъра номинации са получили 14 българи и шестима чужденци.

19 са българите, номинирани на поста атакуващ гард, четирима легионерите.

18 са имената на позицията крило при българите, четирима легионерите.

Между 13 родни баскетболисти трябва да бъде направен избора при тежките крила, между 5 при легионерите. 8 са българските центрове, 7 – чуждестранните.

7 са номинираните български треньори, само двама чуждестранните. При наставниците обаче може да бъде избран само един.

Феновете всъщност ще изберат 20 от играчите в Мача на звездите, а останалите 4 са треньорски квоти.

Гласуването се осъществява на сайта all-star.bg.

Само в първите 24 часа своя глас са дали 1000 привърженици, а конкуренцията между българите е сериозна, отчетоха организаторите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията