Раул: Ню Йорк ти дава всичко

Легендата говори за новото предизвикателство и амбицията да помага на школата на Космос

Sportinglife
Sportinglife 20:00 ч., 10 Март 2015
0
976
Getty Images

Раул е футболист, който няма нужда от представяне. За повече от десетилетие той славеше националния отбор на Испания с фланелката с номер 7 на гърба.

Кариерата му в Реал Мадрид от средата на 90-те до 2010 г. пък е цяла епоха в историята на кралския клуб. През този период Раул придоби статута на легенда, печелейки три титли от Шампионската лига, две Междуконтинентални купи и шест титли от Ла Лига.

Роденият в Мадрид голмайстор записа и редица индивидуални върхове на "Сантяго Бернабеу". След 17 години вярна служба на клуба, той се присъедини Шалке и бързо спечели феновете и там. Последва период в катарския Ал Сад, преди да потели към Ню Йорк Космос в търсене на ново предизвикателство в САЩ.

Раул даде ексклузивно интервю за FIFA.com, в което говори за Щатите и намерението си един ден да стане треньор.

- След толкова много успехи с Реал в Примера и в Европа, какво ви изкуши да приемете предложението на Ню Йорк Космос?

- Това, което ме доведе тук, е желанието да продължа да играя и вълнуващият проект, който представи Космос. Освен че съм в състояние да продължа да играя, ми дават възможност да помагам за развитието на младежката академия, където мога да допринеса с опита и знанията си.

Харесва ми идеята да се работи върху създаването на академия в страна, където "сокърът", както е известен тук, постоянно набира популярност. Вярвам, че има огромен потенциал тук и много интересни неща, които могат да се свършат.

- Перспективата да живеете в Ню Йорк част беше ли част от изкушението да приемете предложението?

- Да, за семейството ми това беше чудесна възможност да живее в голям град като Ню Йорк, в който има всичко. Това е идеалното място от гледна точка на бъдещото на децата ми.

Познавах града преди да се преместим тук, тъй като бях идвал няколко пъти. Каквото и да искате да направите или да получите, можете да го намерите тук - на всяко ниво. От три месеца сме в Ню Йорк и сме много щастливи. С всяка изминала седмица съм все по-убеден, че съм взел правилното решение. Много сме развълнувани от това, което ще ни донесе бъдещето.

Източник: FIFA.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията