Италианска афера

Последният оцелял английски тим има тежка задача срещу Динамо

Sportinglife
Sportinglife 07:25 ч., 19 Март 2015
0
216
Getty Images

Лига Европа се превърна в италианска афера, а реваншите от осминафиналите могат да пратят 4 тима от Серия „А” напред. Но няма да е лесно.

Интер трябва да събере сили и вдъхновение от историята си, за да се справи с Волфсбург след 1:3. Единственият германски отбор, който опитва да крачи редом с Байерн през сезона, разполага с най-добрият подавач в европейския футбол – Кевин де Брюин, както и с огромно самочувствие.

Не че на „Сан Сиро” не са се случвали и по-големи обрати...

Всички реванши в Лига Европа

19 ч Динамо (М) – Наполи (1:3 в първия мач)

20 ч Динамо (К) – Евертън (1:2), по Ринг

20 ч Рома – Фиорентина (1:1) по btv action

22,05 ч Аякс – Днипро (0:1)

22,05 ч Интер – Волфсбург (1:3), по БНТ 1

22,05 ч Севиля – Виляреал (3:1), по btv action

22,05 ч Торино – Зенит (0:2), по Ринг

22,05 ч Бешикташ – Брюж (1:2)

 

Торино има още по-тежка задача, след като падна с 0:2 като гост от руския Зенит. Тимът от Санкт Петербург изглежда ярък фаворит в мача, още повече, че в понеделник Торо показа слаба игра срещу Лацио (0:2), а и имаше 2 дни по-малко за възстановявяне преди реванша от съперника си.

В Рим ни чака грандиозна битка, като Рома вече не е фаворит срещу Фиорентина (1:1 в първия мач). Серия слаби резултати, десертът от които бе 0:2 от Сампдория в понеделник, остави тима дори под съмнение за второто, че и за третото място в Италия. В контраст, „виолетовите” на Винченцо Монтела летят, а преди три дни обърнаха Милан от 0:1 до 2:1. Преди месец за Купата на Италия Фиорентина би Рома като гост с 2:0, което накара букмейкърите да се замислят за реванша в Лига Европа...

Наполи отива по-спокоен в Москва след 3:1 у дома над Динамо, но съперникът е много опасен. Все пак тук има и фактор „рутина” – треньорът Рафаел Бенитес и играчите му са доста опитни в такива битки, направиха силно представяне и преди година в Шампионската лига.

Само един италиански отбор със сигурност отпада – загубилият измежду Фиорентина и Рома. На Ботуша се гордеят до днес, че всичките им отбори, стартирали европейските надпревари през лятото на 2014-а, още са в играта. Ювентус продължава в Шампионската лига, Наполи и Рома отпаднаха от там, но са в Лига Европа, където и трите останали тима също не са елиминирани. Такъв поход историята не помни от 1985 г., когато четирите английски тима, започнали надпреварите – тогава с много по-малко представители и мачове, бяха на четвъртфинал.

Евертън бе един от тях, спечелил в края на онзи сезон КНК. Сега „синият” отбор на град Ливърпул трябва да отстоява британската чест, след като остана сам в европейските надпревари. Роберто Мартинес и играчите му имат аванс от 2:1 над Динамо (Киев), но в Украйна няма да е лесно. Съставът на Евертън изтънява все повече, като в последните 2 месеца Мартинес разчита на, общо взето, 13-14 играчи.

В грандиозна форма е Ромелу Лукаку, който стана рекордьор по европейски голове на клуба – има 7, а е само на 21 години. Той и Стивън Нейсмит се разписаха преди седмица срещу Динамо.

Носителят на купата Севиля вероятно вече мисли за жребия, след като победи с 3:1 като гост Виляреал. Но в сблъсъците на отбори от една страна всичко е възможно и точно Севиля добре го знае. Преди година, по пътя към трофея, тимът падна с 0:2 от Бетис у дома в градско и национално дерби в Лига Европа. А после би със същия резултат навън и спечели с дузпи...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията