Пол Мърсън

Прогнозите на Пол Мърсън за Висшата лига

Победа за Юнайтед над Ливърпул, Челси, Сити и Арсенал няма да сбъркат

Sportinglife
Sportinglife 12:30 ч., 12 Дек 2014
0
146
Getty Images

ата звезда на Арсенал и национал на Англия Пол Мърсън, в момента експерт на „Скай Спортс“, даде прогнозите си за мачовете от 16-ия кръг във Висшата лига.

Манчестър Юнайтед – Ливърпул

Прогнозата на Пол: 2:1

Ще избера отбора, който извади доста късмет напоследък – Манчестър Юнайтед. Червените дяволи записаха пет поредни победи. При това не заслужаваха трите точки срещу Саутхемптън, а срещу Стоук Де Хеа направи две удивителни спасявания, преди да изчистят една топка от самата голлинията.

Арсенал трябваше да ги е прекършил за половин час, срещу Уест Хем се бориха със зъби и нокти, а срещу Хъл Сити се представиха добре и постигнаха класическа победа. Съвсем спокойно тимът на Ван Гал можеше да спечели само един от тези пет мача.

В прав текст

Атаката на Манчестър Юнайтед е твърде внушителна и те ще вземат 3 точки.

Атаката на Манчестър Юнайтед обаче е твърде внушителна и те ще вземат точките. В ярък контраст, Ливърпул не разполага с нищо в нападение. Кой може да затрудни посредствената отбрана на Юнайтед? Не виждам как отборът на Роджърс може да причини проблеми на Червените дяволи.

Суарес го няма и Ливърпул трябва да го забравят, но Даниел Стъридж им липсва изключително много. Червените от „Анфийлд“ може би направиха само един силен мач досега – срещу Тотнъм. Тогава Стъридж беше на терена. Той е футболист от страхотна класа, бърз е и кара защитниците да се вцепеняват.

Когато е на игрището, Хендерсън и Джерард получават повече време да действат с топка в краката. Когато го няма, ритъмът на Ливърпул пада и отборът започва да играе прекалено бавно.

Червените са в ужасяваща форма и ако Стъридж не се завърне скоро, те ще трябва да похарчат доста пари през януари. Би им паснал някой като Бентеке, способен да се отскубва зад гърба на защитниците.

Суонзи - Тотнъм

Прогнозата на Пол: 2:0

Очаквах миналата седмица Шпорите да бият Кристъл Палас вкъщи, но това не стана. Няма начин сега лондончани да надвият Суонзи. Лебедите са приличен отбор. Въпреки че паднаха от Уест Хем, те имат сили да вземат точките.

Мисля, че Тотнъм игра страхотно срещу Евертън преди две седмици, но срещу Палас беше много зле. А Суонзи не е лесно място за никой гостуващ тим.

Арсенал – Нюкасъл

Прогнозата на Пол: 2:1

Арсенал се съвзе след поражението в Стоук и отвя Галатасарай. Топчиите трябва да продължат в същия стил и да постигнат нов успех.

Хвърлен камък

"Нюкасъл е в добра серия, но не мисля, че е толкова силен отбор".

Нюкасъл е в добра серия, но не мисля, че е толкова силен отбор. Учуден съм, че Свраките натрупаха толкова много точки в последните си мачове.

Свалям шапка на Алън Пардю и момчетата му, но те не са нищо особено. Мисля, че Сисе вкара 7-те си гола досега само с 9 удара и това обяснява всичко.

Играчите на Арсенал ще са въодушевени след успеха в Шампионската лига, но за тях е много важно да вземат точките в събота. Според мен и двата отбора ще атакуват много, би трябвало да се получи зрелищен сблъсък. 

Евертън – КПР

Прогнозата на Пол: 2:0

Не виждам как КПР може да спечели някое гостуване в момента. Лондончани имат огромни проблеми, когато играят на чужд терен. Напомнят ми на Фулъм отпреди две години. Те също не можеха да печелят навън, но се представяха прилично на своя стадион.

КПР е под страхотно напрежение да печели домакинските си срещи и рано или късно ще си плати за слабата форма при гостуванията. Лондончани трябва да се опитат да променят тази тенденция, но не виждам как ще успеят точно срещу Евертън.

В същото време отборът на Мартинес често се дъни у дома. Мисля, че сега е моментът Карамелите да постигнат успех на свой терен. Още повече, че КПР можеше да падне и с 0:7 от Суонзи в предишното си гостуване.

Бърнли - Саутхемптън

Прогнозата на Пол: 1:1

Трудно ми е да посоча фаворит в този двубой. Единият тим е в дъното, другият – в челото. Мисля, че Бърнли налучка ритъма и се представи прилично срещу КПР, макар че загуби.

Саутхемптън пък разочарова напълно срещу Ман Сити и Арсенал. Все пак, ако Светците покажат футбола от мача си срещу Манчестър Юнайтед в понеделник, няма да имат проблеми. Срещу Юнайтед южняците не заслужаваха да останат с празни ръце. Резултатът бе направо невероятен.

Изглежда, че Саутхемптън има по-голям шанс да спечели този двубой, но на „Търф Мор не се играе лесно, така че залагам на равен резултат.

Челси – Хъл Сити

Прогнозата на Пол: 3:0

Приятна разходка в парка за домакините. Не виждам как може да се случи нещо различно от убедителен успех за Челси.

В прав текст

"Миналата седмица Челси падна от Нюкасъл, защото Матич не игра".

Миналата седмица сините паднаха от Нюкасъл, защото Матич не игра. Няма значение, че Моуриньо има купища класни изпълнители. Когато ти липсва ключов човек, това винаги се усеща.

Хъл Сити извади късмет в гостуването на Евертън (1:1), а после направи нов хикс у дома с Уест Бром. Гостите обаче щяха да бият, ако не бяха изпуснали дузпа в началото.

В момента Тигрите имат големи затруднения и това ме изненадва, защото те са приличен отбор. При всички случаи Челси обаче е прекалено костелив орех за Хъл.

Кристъл Палас – Стоук С

Прогнозата на Пол: 1:1

Още един труден мач, в който не виждам изявен фаворит. Палас се справи добре срещу Тотнъм миналата седмица, но това бе само един мач. Винаги, когато гледам този тим, те играят добре, а нямат много победи до момента. Лондончани имат едва един успех от девет двубоя, което значи, че не успяват да се възползват от добрата си игра.

Гледах Стоук при победата срещу Арсенал. Трябва да кажа, че Грънчарите можеха да спечелят и по-убедително. Все пак залагам на хикс на „Селхърст Парк“. Кристъл Палас не отстъпва на Стоук Сити, стига да има ден. 

Лестър – Манчестър С

Прогнозата на Пол: 0:2

Сити набра инерция. Победата в Рим в сряда би трябвало да въодушеви допълнително Гражданите. Мисля, че шампионите имат четири поредни победи в първенството, така че залагам на тях.

Лестър ме разочарова в гостуването на Астън Вила. Това показва, колко трудно първенство е Висшата лига. Опасявам се, че Лисиците ще запишат 11-и пореден мач без победа. Ако отборът на Найджъл Пиърсън имаше късмета на Ман Юнайтед, те нямаше да имат проблеми, но...

Съндърланд – Уест Хем

Прогнозата на Пол: 1:1

Висшата лига е страхотно първенство и е трудно да предвидиш точно изхода от мачовете. Чуковете в момента летят нависоко, а северняците не се представят особено убедително. Въпреки това, не виждам победител в този мач. Мисля, че Големия Сам с радост би се съгласил на точка на „Стейдиъм ъф Лайт“.

Победата би била страхотен резултат за лондончани, но по-важно за тях е да не загубят. Равенството в Съндърланд е добър резултат за тях.

Уест Бромич – Астън Вила

Прогнозата на Пол: 1:1

Според мен Вила има шансове за успех, но все пак ще избера равенството, защото Уест Бром не може да си позволи да загуби този мач. В противен случай Торбаланите ще закъсат сериозно. Те нямат победа в първенството от 1 ноември и при поражение ще се озоват в зоната на изпадащите.

Вила обикновено се представя по-добре в гостуванията, както показа успехът над Палас. Опасявам се обаче, че този мач е нарисуван хикс. Ако трябва да посоча фаворит, ще кажа Вила, но все пак мисля, че съперниците ще поделят точките.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията