Темата с данъците на Хамилтън вече успя да привлече вниманието на медиите във Великобритания

Атака срещу Люис Хамилтън заради наградата на ВВС

Изборът на двукратния световен шампион във Формула 1 за Спортна личност на годината предизвика противоречиви реакции

Sportinglife
Sportinglife 15:55 ч., 15 Дек 2014
0
88
Getty Images

Изборът на двукратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън за Спортна личност на годината на ВВС предизвика противоречиви реакции.

По-голямата част от феновете и медиите приветстваха избора, особено като се има предвид, за първи път от 1996 година насам Формула 1 успя да излъчи претендент, който да спечели тази награда.

Но звездата на футболния Куинс Парк Рейнджърс Джоуи Бартън изригна в Twitter в остра атака срещу Хамилтън.

„Не мога да повярвам, че Хамилтън спечели наградата. 1. Формула 1 е най-скучният спорт изобщо. 2. Той доведе кучето си със себе си. 3. Той не плаща данъци тук. Тези, които не плащат данъци тук не трябва да получават награди, за които гласуват хора, които плащат данъците си тук. Хамилтън не трябваше да спечели. Той е ужасен модел за подражание на всеки британец. Какъв прецедент създава това. Лош ден в историята ни”, това написа Бартън минути след обявяването на наградата.

Темата с данъците на Хамилтън вече успя да привлече вниманието на медиите във Великобритания, а вчера той се опита да обясни, че нещата не са толкова прости.

Люис избра да живее в Швейцария и това веднага му донесе обвинения, че бяга от Острова заради високите данъци. Той обаче обясни, че печели пари в 20 държави в цял свят и плаща данъци за тях в няколко страни, включително и Великобритания.

„Хората мърморят, че не живея във Великобритания, но аз се радвам, че се състезавам за нашата страна – обясни Хамилтън пред вестник The Independent. – Няма никакво значение къде живееш, важното е къде си роден.

„Това, което хората не знаят, че аз плащам данъци в Англия, въпреки че не печеля всичките си пари тук. Смятам, че имам някакъв принос към икономиката на страната ни, най-малкото защото помагам за развитието на компания, в която работят над 1000 човека.”

Люис, чието състояние се оценява на 68 милиона лири, не пожела да коментира каква част от данъците си плаща на Острова и допълни, че неговите доходи са „част от по-голяма картина и тези процеси са по-сложни”.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията