Джерард не предизвика интерес като Бекъм, но се надява да го повтори

Представиха официално англичанина

Sportinglife
Sportinglife 17:35 ч., 08 Юли 2015
0
184
GETTY IMAGES

Стивън Джерард сподели желанието си да последва стъпките на Дейвид Бекъм и да окаже същото влияние на ЛА Галакси, каквото оказа бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

Вчера Стиви Джи бе представен официално пред медиите на пресконференция на стадион "StubHub Center".

Но интересът към него бе далеч по-скромен от този при пристигането на Бекъм през 2007 г., когато хиляди скандираха името на англичанина.

На масата в залата за пресконференции до Стивън Джерард седнаха още президентът Крис Клайн, мениджърът Брус Арина и изпълнителният директор на AEG Дан Бекерман.

"Дейвид Бекъм и Ландън Донован допринесоха изключително много за развитието и популяризацията на клуба. Ако мога да повторя постигнатото от тях, ще бъда много, много щастлив", заяви Джерард.

"Дейвид е герой за мен и футболист, с който имах възможност да играя. Той е фантастичен човек и невероятен футболист. Допитах се до него и му поисках някои съвети, преди окончателно да реша да приема предложението", добави той.

"Ландън ми е познат от престоя му в Евертън, когато за кратко бяхме врагове на терена. Той е истинка легенда тук и герой."

Джерард пристигна със семейството си миналата седмица. И въпреки че за трансфера се знаеше още от края на 2014 г., англичанинът призна, че е прекарал доста интензивна и напрегната първа седмица в Щатите.

"Изминалите седем дни бяха истинска буря, но не самият трансфер, защото аз имах достатъчно време, за да се подгогвя. Всичко стана ясно още през ноември, така че да имаме възможност да уредим всичко."

"Настана хаос, но пък е вълнуващо за цялото ми семейство - нанасянето в новия дом, новата обстановка и т.н. Сега съм нетърпелив да обуя бутонките и да изляза на терена."

"Ще има върхове и спадове в началото. Играчите ще трябва да свикнат с мен и с начина ми на игра. Ще трябва време и аз да свикна. Искам да започна добре и няма да търся извинения."

Когато бе попитан за разликата в тренировките в Ливърпул и в Галакси, Стиви Джи с усмивка на уста изтъкна температурните амплитуди между Острова и Лос Анджелис, но заяви, че "в общи линии е едно и също".

"Футболен терен, тренировки, съотборници... Нивото е много добро, имаме страхотни играчи."

Очаква се Джерард да дебютира за новия си отбор на 18-ти юли срещу Сан Хосе.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията