Йорданеску: ЦСКА не е бил шампион от 8 години. Искам да променя това

Инвестирах време и лични средства в образованието си, за да си треньор трябва отдаденост и страст

Динко Гоцев
Динко Гоцев 10:50 ч., 30 Сеп 2016
0
6237
Стоян Георгиев

- Да си поговорим за ЦСКА. Когато се свързаха с вас от клуба, какво знаехте за него? Преди да проверите в google и да звъните по телефона за информация.

- Да започна от това, че имах намерение да продължа в Пандури след миналия сезон. Това бе целта ми, имахме фантастичен отбор и исках да влезем в групите на Лига Европа. Това е клуб без трофеи и традиции, а направихме чудесен сезон. Но нещата се случиха различно. 15 играчи си тръгнаха, след като в последните 6 месеца от миналия сезон играхме без да ни плащат заплати. Въпреки това завършихме трети и загубихме финал от Стяуа. Но играчите си тръгнаха, аз говорих с всеки от тях, нямаше как да ги спрем - искаха ги от чужбина.

Тогава пресата в Румъния писа, че отивам къде ли не. Стяуа, чужди отбори. Не всичко бе истина, но имах разговори с някои клубове.

Тогава дойде обаждането от ЦСКА. Бях ентусиазиран. Какво знаех ли?

Знаех какво представлява този клуб за България, за региона, а и в европейския футбол. Знаех достатъчно за феновете, както и за техните отлични отношения с привържениците на Стяуа. След това започнах да събирам информация за собствениците, играчите, ситуацията... Исках да знам в какво се хвърлям. След случилото се в Пандури, трябваше да съм наясно.

- И какво разбрахте?

- Исках да дойда тук и да постигнем договорка. Имах желание да го направя.

След първия ми разговор със собствениците, вече всичко бе ясно. Те бяха директни, точни, както и впечатляващо информирани за мен. Знаеха страшно много за мен, наистина. И показаха огромен интерес и желание аз да бъда треньор на ЦСКА. Това ме спечели.

- Как се чувствате днес в клуба, месец след идването ви?

- Знаех си, че няма да е лесно. И не е лесно, усещам го ежедневно. Не само заради очакванията на хората. Феновете искат победи, влагат много нерви, любов и страст, чакат резултати и добра игра. Но това мен не ме притеснява, аз съм бил в Стяуа, където е същото. Но ситуацията е сложна и заради друго.

Дойдох след пет мача, без да съм правил подготовката. Това винаги е трудно. След това - имаме случилото се през лятото, когато реално са смесени две групи от играчи, два отбора. 

Отделно, дойдоха още 5-6 играчи, и то след няколко мача от първенството. Всичко това прави ситуацията трудна. Но аз имам желанието и увереността, че ще се справя. Имам и енергията и познанията да изградя този отбор. Времето е най-лошият ми враг, разбира се.

- ЦСКА е колеблив като резултати, но това май е неизбежно при описаната от вас ситуация?

- Типична за този процес картина е това, което виждаме сега - добър мач, последван от лош мач. В този момент нямаме идентичност на терена. Клубът, феновете, всичко е фантастично. Но на терена още не сме ЦСКА, който трябва да бъдем. Не сме организирани добре, не действаме заедно, не реагираме на ситуациите заедно.

Трябват ни добри резултати, малко позитивна атмосфера около отбора и ще растем, ще ставаме по-силни. Сигурен съм в това.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията