Българския национален отбор по футбол

Срамен спорт

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 11:40 ч., 17 Ное 2014
0
172
Lap.bg

Отминалата спортна седмица започна лежерно и рутинно и в срамен план.

Любо Пенев за малко влезе в някаква третокласна роля на обидено „перде”, а футболната поп-фолк икона Валери Божинов беше обявен за „футболен циганин-катунар” от пресата в Италия. Той пък порита цели 16 минути за своя 3787-ми отбор в кариерата, влизайки, като смяна и излизайки, като смяна между 59-та и 75-та минута.

Скоро след това срам и позор засипаха прелестното цигу-мигу Ванеса Мей, решила да покара ски чрез „черно тото” преди време, незнайно защо!?!

Всъщност ... знайно защо! За да спечели квота за зимните олимпийски игри в Сочи, където остана на последното 67-о място в гигантския слалом с огромно изоставане от всички останали. Международната ски федерация разкри, че резултатите от състезанията били манипулирани през януари в Словения, за да може сингапурката да спечели квота. Така през следващите 4 години, световният гигантски слалом за жени ще си остане без последно място. Язък!

Спортната планета методично заизтрещява още от средата на седмицата, а с наближаването на уикенда, ситуацията излезе от контрол. Нацията се затресе от първичен боксов патриотизъм и като се почнааааааа ... Даваха се автографи върху ТИР, сменяха се профилни снимки с ръкавици, кантари и аркади, а „Фейсбук” масово започна да копнее да изнасили по мъжки, някакъв украински боксов мега-шампион.

Преломни дни, в които дори Църквата обяви Бог Нокаут за нов месия, а на клетата Юлия Берберян й се наложи да заживее под чужда самоличност едва ли не, за да не я линчуват прабългарите. На другата сутрин пък, прабългарите се събудиха и осъзнаха, че онова в „Роки” всъщност е било художествена измислица и няма как да претрепеш един атлетичен майстор, след като лицето ти е направено на мусака от него.

Залисани в масовата патриотична истерия, ахаааааааа ... да пропуснем срамния подвиг на Роман Прокоф.

Не го знаете този кой е? Е, как беееее? Резервен център-нападател на швабския „Хановер 96”. Футболистът-терминатор ритнал топката по време на мач на дублиращия отбор на тима и коженото кълбо прехвърлило стадиона и се „забило” като снаряд в една полицейска патрулка. Калпавото возило на ченгетата станало на мармалад, а от местната полиция поискали от клуба солидна сума за отстраняване на щетите, но не им минал номера.

Леко скучноватата срамно-спортна седмица, замалко да се изниже, когато 2 часа преди да изтече, стана ЧУДОТО. Малко преди полунощ в неделя вечер, някой футболен гений реши, че България и Малта трябва да играят квалификация. В резултат на това на националния стадион се събраха толкова хора, колкото спокойно могат да се набутат в изповедалнята на Биг Брадър.

Този мач ще се запомни като „Екс-Фактор”, „Музикална Академия” и „Наградите на Пайнер” едновременно. В началото някакъв напушен DJ на стадиона пусна химна на Малта на бис, а после цяло първо полувреме, друг разсейваше зловещата тишина от терена със звукови подложки на публика от стари мачове. Така се стигаше до комичния абсурд, нашите да нападат, а 30-40 000 гърла на запис да ги освиркват мощно или да им пеят фенски песни на непознати езици. Гениално и епично! Дори Бени Хил не беше толкова смешен навремето.

За протокола: „лъвовете” ни, извъртяха боево реми със страховитите малтийци, при положение, че съдията не свири чиста първа дузпа за гостите и ни даде гол от полуявна засада. Там някъде и небръснатия капитан Ивелин, изпълни дузпа в стил „новогодишна заря”. За десерт Любо Пенев демонстрира почти на 90% безупречния словоред на чичо си пред микрофона на хубавеещата Антония Близнакова.

Със спечелената точка обаче, както казват някои, нашите се откъснаха недостижимо в класирането на последния в групата ни отбор на Азербайджан.

Срам ... не срам, това е положението!

А оня хитов „туит” в „Туитър” все още си седи и гласи:

*DAVAI KOBRAA OBII GI NA TAQ EVROVIZIQQ!!11*

И това май обяснява всичко...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията