Григор Димитров на 1/8 финал в Мелбърн

В следващия етап той ще срещне Анди Мъри, който победи Жоао Соуса с 6-1, 6-1, 7-5.

Sportinglife
Sportinglife 06:15 ч., 23 Яну 2015
0
319
Getty Images

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. След тричасова битка българинът победи с 3-2 сета (4-6, 6-3, 3-6, 6-3, 6-3) Маркос Багдатис и се класира за следващия кръг на първия турнир от Големия шлем за годината.

Григор започна двубоя със сет пасив след като в 9-ия гейм допусна пробив след серия от грешки. Вдъхновен от станалото кипърският тенисист спечели и собственото си подаване и затвори сета при 6-4.

Българинът успя да пробие съперника едва при втория си опит във втория сет.

При 5:2 Багдатис поиска медицински тайм-аут заради болки в хълбока. Въпреки моментното разколебаване след това Григор затвори частта при 6-3.

В третата и четвъртата част двамата си разменяха водачеството в играта и резултата. След седма двойна грешка Димитров позволи пробив в сервиса и загуби третият сет.

Не играх добре, има какво да подобря в играта си

"Не играх изобщо добрe", бе очевидната констатация на Григор Димитров след трудната победа.

"След трудното начало ми оставаше да се задържа в мача и да изстрадам победата. Отначало той доминираше, но това беше от онези трудни дни, в които просто трябва да преодоолееш кризата", заяви Григор.

"Често се налагаше да се отбранявам. Успях да се събера и да се концентрирам. След като взех четвъртия сет, бях по спокоен. Условията не бяха добри - духаше вятър, който ми пречеше." 

"Ясно е, че победата не беше лесна, но мисля, че се движа по правилния път. Но тук не се развиват лесно нещата за нито един от тенисистите. Специално за мен - има какво да подобря в играта си", завърши Димитров.

Последва спад в играта на Багдатис, от който Григор успя да се възползва, за да изравни резултата на 2-2.

В решителната част българинът постигна пробив още в третия гейм.

Последва серия от грешки на Багдатис, който успя да се мобилизира едва в шестия гейм. Григор обаче не допусна повече аванси за съперника, затвърди лидерството си за 4-2 и след това спечели срещата.

За българина това бе пети пореден успех над Маркос Багдатис.

Кипърският тенисист все още няма победа над Григор на твърди кортове.

За успеха си Григор Димитров ще прибере 175 хиляди австралийски долара от наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста.

Той обаче трябва да защитава точките за достигането си до четвъртфиналите в Мелбърн през 2014-а, когато загуби в четири сета от Рафаел Надал.

В следващия етап той ще срещне Анди Мъри, който победи Жоао Соуса с 6-1, 6-1, 7-5.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията