Завръщане у дома

Добра новина ли е трансферът на Филип Виденов в Левски

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 08 Фер 2015
0
143
Lap.bg

Като трансферен удар бе определено завръщането на един от най-добрите родни баскетболисти Филип Виденов в Левски. Бившият ас на националния тим от месеци е без отбор и предпочете да облече екипа на „сините” вместо да продължава да се готви сам.

Филип се превръща в един от последните мохикани на някогашното поне средно ниво на родния баскетбол.

Бившият капитан на националния отбор смени 16 отбора за 12-те години, в които игра в чужбина като се подвизаваше в някои от най-силните първенства – турското, испанското и руското.

Кариерата на Филип Виденов

2003 Сплит (Хърв)
2004/05 Нанси (Фр)
2005/06 Текелспор (Тур)
2006 Реал (Мадрид)
2006/07 Каха Сан Фернандо (Исп)
2008 Риети (Хърв)
2008/09 Гранада (Исп)
2009/10 Цървена звезда (Сърбия)
2010 Железник (Сърбия)
2010/11 Ассеко Гдиня (Пол)
2011/12 Едрине (Тур)
2012 Нижни Новгород (Рус)
2013 Едрине (Тур)
2013/14 Лукойл Академик (Бълг)
2014/15 Красние Криля (Рус)

 

За Левски привличането му е безспорно добра новина.

Виденов е опитен играч, покрай когото младите, на които „сините” са принудени да разчитат заради финансовата криза в клуба, ще израстнат още повече. След като понатрупа игрови опит, който му липсва след месеците самоподготовка, Филип ще е и лидерът, от който този тим има нужда.

Бившият капитан на националите ще и името, което ще привлече допълнително фенове за шоуто на 15 февруари.

„Синият” клуб организира празник, който трябва да напълни трибуните на „Арена Армеец” и да осигури по-спокойно съществуване на отбора до края на сезона.

С Филип Виденов в редиците си Левски ще накара в залата да дойдат дори хора, които не са чак такива фенове, но пък са любопитни да видят изявите на бившия играч на Реал (Мадрид).

Заради всичко това Константин Папазов безспорно заслужава поздравления, че успя да убеди Виденов да се присъедиин към тима му. Особено като се има предвид, че това вероятно става без Филип да получи и стотинка заради скромния бюджен на Левски. Виденов от месеци тренира сам, но нито един друг наш тим не се сети да преговаря с него, за да помогне.

Монетата обаче винаги има две страни.

И обратната не е толкова положителна. Защото Филип е поредното доказателство, че родните баскетболисти все по-малко се котират в чужбина. Самият той още преди две години призна, че специалистите наблюдават родни играчи основно при изявите им в националиня отбор. През миналата година тимът ни записа три загуби, а през тази изобщо няма да се събере.

Нивото в шампионата ни също продължава да пада.

И в него има повече скандали, отколкото качествени баскетболни изяви. Доказателство са последните две решения на родната федерация – за финалите на купата на страната, които ще се състоят в старата зала в Плевен вместо в модерната и нова „Арена Ботевград” и наложените сурови наказания на играчи на Ямбол.

До къде ще доведе това ще разберем най-рано следващата есен когато отново родните тимове ще трябва да участват в евротурнирите и месеци след това когато отново се събира националния тим.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията