Надал спечели отново на клей след 254 дни

Испанецът започна защитата на титлата си в Рио де Жанейро с 6:4, 6:1 над Томаш Белучи

Sportinglife
Sportinglife 13:55 ч., 18 Фер 2015
0
76
Getty Images

Рафаел Надал вдигна победосно ръце на любимия си клей точно 254 дни след триумфа над Новак Джокович в миналогодишният финал на Ролан Гарос (3:6, 7:5, 6:2, 6:4). Матадора започна защитата на титлата си в Рио де Жанейро с рутинно с 6:4, 6:1 над местния любимец Томаш Белучи.

Най-добрият

"Ако ме питате дали искам да съм най-добрият тенисист на всички времена, отговорът ми очевидно е "да" - коментира Надал преди началото на турнира в Рио де Жанейро. - Но ще е изклютелно трудно да го постигна и не съм сигурен, че зависи изцяло от мен. В края на кариерата ми ще преценявам какво е моето място в историята на тениса."

Надал се нуждае поне от финал в Бразилия, за да не позволи на Анди Мъри да го измести от третото място в световната ранглиста. Днес Рафа срещна лека съпротива единствено в откриващия сет, когато проби за 3:2, но Белучи изравни при 4:4. Испанецът обаче веднага направи рибрейк и затвори сета с 6:4.

А във втория Надал приключи интригата с унищожителен аванс от 4:0 гейма и след 6:1 за 91 минути си осигури осминафинал спещу 23-годишния си сънародник Пабло Карено Буста.

Вторият поставен Давид Ферер също се справи лесно с 6:4, 6:2 с квалификанта Даниел Химено- Травер и очаква сблъсък с холандеца Тимо де Бакер.

В най-сериозната битка на днешния ден Фабио Фонини отрази три поредни мачпойнта, за да преодолее с 1:6, 7:6(7), 6:1 Иржи Весели. Чехът водеше с 6:3 точки в тайбрека на втория сет, но не успя да подпечата победата и в третия не беше равностоен съперник на вдъхновения Фонини. Италианецът ще се изправи срещу миналогодишния полуфиналист Пабло Андухар.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията