Ямбол изхвърли Левски от турнира за Купата на България

Лукойл Академик, Рилски спортист и Черно море са другите три отбора, които ще трябва да определят кой ще спори за трофея в неделя

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 20 Фер 2015
0
63
Lap.bg

Изненадата

В четирите четвъртфинала имаше само една изненада – отстраняването на миналогодишният носител на трофея Левски. „Сините”, които разчитат предимно н юношите си, заради финансовата криза в клуба, паднаха от Ямбол със 70:75.

Героят на тима, воден от бившия национал Юлиян Радионов, бе Тейлър Лейзър. 186-сантиметровият американец поведе своите в решителния момент в края на третата четвърт.

„Невероятен Тейлър Лейзър. Не успяхме да го спрем, въпреки че се опитахме. Ямбол хвърли всичко и затова стигна до полуфинал. Не правим драми. Гледаме напред. Предстои ни последният етап от първенството”, обяви наставникът на Левски Константин Папазов, който не пропусна да поздрави Ямбол за успеха.

Останалите полуфиналисти

Лукойл Академик, Рилски спортист и Черно море са другите три отбора, които ще трябва да определят кой ще спори за трофея в неделя. Лукойл Академик на практика игра само една част срещу старозагорския Берое – втората.

След серия от 24:0 в нея тимът на Йовица Арсич сломи първоначалната съпротива на съперника и спокойно доигра двубоя и стигна до краен успех с 92:68.

Точно като преди година Черно море отново спечели срещу Балкан – този път с 81:75. Миналата година обаче битката между двата тима бе на полуфиналите.

За трети пореден път на полуфинал ще играе Рилски спортист. Тази година тимът на Росен Барчовски се наложи с 88:66 над домакините на надпреварата Спартак (Плевен).

Най-добрите

Американецът, осигурил успеха на Ямбол над Левски – Тейлър Лейзър стана най-резултатния играч на четвъртфиналите. Той вкара цели 32 точки като до постижението му се доближи единствено Алекс Симеонов от Левски с 27 точки. Павел Маринов от Балкан влезе в топ 3 на стрелците от първия ден на надпреварата с 25 точки срещу Черно море.

Спорните моменти

Четирите четвъртфинала не предложиха много драматични ситуации на зрителите в зала „Балканстрой”. Искри припламнаха единствено на двубоя между Лукойл Академик и Берое, малко преди края на втората част когато треньорът на старозагорци Любомир Минчев оспори решение на съдиите, отсъдили фаул на звездата на тима Диуен Джаксън.

За претенциите си Минчев получи и техническо нарушение. След двубоя обяче Минчев отказа да коментира решенията на реферите.

Полуфиналите

По силата на жребия в полуфиналите един срещу друг застават Лукойл Академик-Ямбол и Черно море-Рилски спортист. Очаква се по-оспорвана да бъде втората среща.

Програма за полуфиналите

16,30 часа: Лукойл Академик – Ямбол

19,00 часа Черно море – Рилски спортист

„След тази победа на четвъртфиналите трябва да се успокоим, защото ни предстои важен мач. Трябва да бъдем още по-концентрирани”, призна треньорът на Черно море Драган Баич.

Шансовете на Ямбол срещу „студентите” могат да бъдат по-големи, ако Лейзър повтори представянето си срещу Левски. „Ние сме доволни, но сега ни чака още по-трудна задача на полуфинала. Изпълнихме поставените цели”, коментира треньорът на Ямбол Юлиян Радионов.

На неговия състав със сигурност ще бъде по-лесно, защото няма какво да губи срещу Лукойл. В същото време студентите са задължени да играят на финал, особено след изненадващото си поражение от Левски преди десетина дни. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията