Реал се задъхва в Испания с „едва” 1,85 гола на мач

През 2015-а Меси вкарва колкото Бейл, Бензема и Роналдо взети заедно

Sportinglife
Sportinglife 14:10 ч., 03 Март 2015
0
190

Реал Мадрид вкарва, но недостатъчно и през 2015-а се задъхва в лудото голово темпо, което сам си зададе от началото на сезона.

„Кралете” са забили 24 гола в 13-те си двубоя през тази година (1,85 попадения средно на мач), което обаче не стига на отбора да продължи да доминира все така уверено в Испания.

Кристиано – 30 за 30

Отбелязаната дузпа за 1:1 срещу Виляреал маркира петия пореден сезон, в който Кристиано Роналдо вкарва поне 30 шампионатни гола с бялата фланелка.

Постижението на 30-годишния португалец е абсолютно безпрецедентно в историята на „кралския” клуб.

През миналия сезон Роналдо стана голмайстор на Примера дивисион с 31 попадения, но очевидно сега ще подобри постижението си.

Преследвачът му в класацията при стрелците е обичайният заподозрян – Лионел Меси (27 гола).

„Балета” записа първото си равенство за сезона с 1:1 у дома срещу Виляреал в последния кръг, а от началото на 2015-а трябваше да преглътне две от общо четирите си шампионатни загуби, включващи унизително 0:4 в дербито с Атлетико и отпадане за купата отново от градския съпеперник.

Треньорът Карло Анчелоти, футболистите и всички в клуба търсят причините, които разклатиха доминацията, установена от Реал със серията от 22 поредни победи.

Контузиите и натрупаната физическа умора в титулярите заради малкото алтернативи от резервната скамейка са сред честите отговори. Но има един проблем, който не може да остане на заден план – липсата на ДОСТАТЪЧНО за стила и стандартите на Реал голове.

Без тях „балета” не танцува, а отчаяно се клатушка из мачовете в Испания.

Идилията на терена и по трибуните вече е забравена и Реал изглежда сякаш изстрадва успехите си. Отборът не само печели по-малко (четири поредни победи е най-добрата му серия през 2015-а), но го прави и доста по-трудно.

Реал е вкарал три или повече гола само на Хетафе (3:0) и Реал Сосиедад (4:1). За сравнение, средният коефициент за всички двубои от началото на сезона до края на 2014-а е почти три – 92 попадения в 31 мача или 2,96 средно на мач.

Няма нищо по-нормално от това, да търсим причините за недостатъчната голова мощ на Реал в тризъбеца Бейл-Бензема-Роналдо.

И тримата са снижили ефективността си, като 15-те им попадения през 2015-а се равняват точно на актива на Лионел Меси.

Факт

През 2015-а Меси вкарва колкото Бейл, Бензема и Роналдо взети заедно.

Заедно със 10-те гола на Неймар и 7-те на Луис Суарес обаче, каталунското трио отваря сериозна разлика пред враговете от Мадрид.

Кристиано е прорязал мрежата 7 пъти от началото на година и показва признаци на завръщане към формата си, но числата са далеч от извънземните му стандарти.

Гарет Бейл има едва три попадения през 2015-а и за последно намери целта на 24 януари срещу Кордоба. А петте гола на Карим Бензема едва ли са повод за празненства в бялата половина от испанската столица.

В най-тежния момент през сезона на Бейл, Бензема и Роналдо за Реал вече няма протоколни съперници.

При серията от 22 поредни триумфа „балета” преминаваше леко през двубоите с над три гола на мач, а сега липсата на достатъчно попадения подчерта останалите слабости в отбора. И всеки път, когато някой от съперниците отбележи във вратата на Икер Касияс, това вече се превръща в сериозен проблем за Реал...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията