Моуриньо и Ван Гаал влизат в болница

Висшата лига трябва да излекува двамата мениджъри от тежки рани

Sportinglife
Sportinglife 12:45 ч., 13 Март 2015
0
1762
Getty Images

Жозе Моуриньо и Луис ван Гаал трябва да влязат за лечение в спешното отделение на клиника „Висша лига” през уикенда. Специалния и неговият Челси бяха изритани от Шампионската лига болезнено с 2:2 у дома от ПСЖ, а този турнир е голямата страст на Жозе.

Ван Гаал изпусна и последния си шанс за трофей в първия сезон с Манчестър Юнайтед, след като Арсенал го прати зад борда на Купата на ФА.

Сега идва уикенд, в който двамата се изправят срещу тежки противници от върха на таблицата, а всеки резултат до края на сезона в първенството е ключов.

Ето ги мачовете от 29-ия рунд:

Кристъл Палас – Куинс Парк Рейнджърс

Лондонско дерби, макар и не между изтънчените аристократи от върхушката на английския футбол. Гостите са в бедствено положение, като имат три точки за сезона извън техния стадион. Домакините пък са по-силни навън, но тук победата изглежда задължителна.

Прогноза 1

Събота, 14,45 ч по Диема Спорт 

Лестър – Хъл

Мениджърът на гостите Стив Брус е на път да подпише нов контракт с клуба въпреки колебливото представяне. Но и това не го вади от топ 3 на прогнозите на букмейкърите за следващ уволнен наставник... Кой е на върха ли? Найджъл Пиърсън, мениджърът на Лестър!

Прогноза 2

Събота, 17 ч

Тенденции

В 7 поредни мача Кристъл Палас не е побеждавал Куинс Парк. Статистиката е 3 успеха на КПР и 4 ремита.

Наричат го „приятелско дерби“ – в последните 5 срещи има само 5 жълти картона.

Арсенал е с 15 точки от 18 възможни а и е губил от Уест Хем у дома само веднъж за последните 20 години.

В последните 6 сблъсъка с Астън Вила, Съндърланд е вкарал само един гол и няма победа.

Лестър спечели като гост в Хъл през есента, а общо има 3 успеха в последните 4 сблъсъка с този съперник.

Стоук обича да гостува на Уест Бромич – 7 победи в последните 8 визити на стадион „Хоуторнс“. При всичките начело на Стоук е бил Тони Пюлис.

Последните три гостувания на Манчестър Сити срещу Бърнли са завършили с разгроми – 6:1, 4:2 и 6:0 за „гражданите“.

Манчестър Юнайтед няма по-удобен съперник от Тотнъм в ерата на Висшата лига, но не е печелил в последните пет срещи – 3 ремита и 2 загуби.

За последен път Саутхемптън победи като гост Челси през 2002 г., което е единствен успех от 2 десетилетия.

Ливърпул спечели на терена на Суонси през 1982 г. в старата Първа дивизия, а след това е гостувал там три пъти във Висшата лига – 2 ремита и загуба.

Арсенал – Уест Хем

Арсенал няма алтернатива, след като се оказва, че битката за топ 4 ще е зловеща и всяка изпусната точка може да е фатална. И този мач е лондонско дерби, а гостите са особено опасни, защото нямат какво да губят и не ги притеснява опасност от отпадане.

Прогноза гол/гол

Събота, 17 ч 

Съндърланд – Астън Вила

Специалистите по ремитата приемат възкръсналия състав на Тим Шърууд, вече и със Стилиян Петров в щаба му. Гостите ще са без наказания капитан Рон Влаар, но въпреки това изглеждат фаворити.

Прогноза 2

Събота, 17 ч 

Уест Бромич – Стоук

Мениджърът на домакините Тони Пюлис се изправя срещу Стоук, който създаде като сила във Висшата лига. Стилът на Уест Бромич вече се превръща в Пюлис-ки със здрава защита и директна игра в атака. Стоук е доста по-гледаем с Марк Хюз. Сблъсъкът е със сериозен заряд именно заради връзката Пюлис – Стоук.

Прогноза 1

Събота, 17 ч 

Бърнли – Манчестър Сити

Казват, че всичко започна от Бърнли. Малкото отборче направи 2:2 като гост на Сити през декември и помогна на Челси да дръпне с 5 точки на върха. На шампионите ще тежи и мисълта за предстоящия реванш с Барселона, но въпреки това е вероятно да спечелят, и то убедително.

Прогноза 2 над 3,5 гола

Събота, 19,30 ч по Диема Спорт

Челси – Саутхемптън

Жозе го каза: Забравяме всичко и трупаме точки в оставащите 11 мача. Челси е близо до титлата, но няма да е лесно. Саутхемптън има своите амбиции за топ 4 и е отличен гост. През есента Челси се спъна на Южния бряг с 1:1, нищо чудно сега мачът пак да не е разходка в парка за лидера...

Прогноза Х

Неделя, 15,30 ч по Диема

Манчестър Юнайтед – Тотнъм

Юнайтед няма къде да отстъпва. Остава само мястото в топ 4, което е задължително. Но насреща е Тотнъм, вдъхновен, играещ добре и изключително млад и опасен. А и също – останал с единствен приоритет „Висша лига“.

Прогноза Х

Неделя, 18 ч по Диема

Евертън – Нюкасъл

Евертън събира сили мач за мач, след като участията в четвъртък в Лига Европа, където отборът продължава да гони финал. Но статистиките показват, че след мачове в Европа, Евертън страда у дома. А зоната на изпадащите вече изобщо не е далеч – само на 6 точки...

Прогноза 2

Неделя, 18 ч по Нова спорт

Суонси – Ливърпул

Ливърпул е №1 в първенството за 2015-а, като е събрал 16 точки от 18 възможни в последните 6 мача. „Червените“ имат предимство, че играят след конкурентите този кръг, но това не променя очевидното – трябва им победа в Уелс, където не успяха да победят при предишните си три визити.

Прогноза над 2,5 гола

Понеделник, 22 ч по Диема Спорт

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията