Срамен спорт – епизод 3

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 12:20 ч., 08 Дек 2014
0
95
Lap.bg Владимир Стоянов

Гадно започна тази спортна седмица. Направо обезпокоително...

Епидемия от заушка натръшка Националната хокейна лига на Северна Америка, а някакви идиоти в Испания убиха фен на „Ла Коруня” и за по-сигурно го хвърлиха в река Мансанарес.

И за да се успокоим, че не само при нас спорта често е срамен, заприличалата на плашило холивудска звезда Мики Рурк, реши да се прави на боксьор-циркаджия на преклонна възраст.

За целта плати 10 000 $ (от обещани 15 000) на някакъв клошар, за да го нокаутира. Само си представям как в български вариант Зуека претрепва Христо Мутафчиев (само той ми прилича на клошар, сори) срещу 110 лева (по-нисък стандарт, сори).

Но стига срамни световни спортни новини, у нас винаги си е по-весело.

Ето например, автобусът на „Локомотив” (София) закъса заради липса на гориво. Свършил им бензина на третите във временното класиране и се наложи футболистите да викат таксита, с които да се прибират по домовете си.

Гледката не била особено приятна, тъй като някои от футболистите нямали пари и трябвало да вземат заем от съотборници. Мъкааааа! Това 5-10-15 000 лева заплати ли са, пари ли са ... а такситата скъпи, скъпи! Добре, че „железничарите” не са разчитали да вземат пари за такси на заем от фенове, че още щяха да си висят в покрайнините на София. При тях на всеки фен се падат по трима футболисти и един масажист.

Ръководството на „Ботев” Пловдив освободи от поста старши-треньор Велислав Вуцов.

Решението бе взето непосредствено след края на двубоя срещу „Локомотив” Пловдив в турнира за Купата на България. Малката Вуца е най-свободния човек на Земята. Кой където го хване само го освобождава. То бива да си си объркал професията, ама неговото е феномен. Ама той така навремето беше объркал и футболната. Животът на този човек е I Want You Break Free направо!

В същото време още един „вечно освободен” – Валери Божинов, заяви някъде по резервните скамейки на долните италиански дивизии, че иска да става спортен директор. Сега обаче въпросът е, защо им е на „Найт Флайт” или „Син Сити” спортен директор?

За да го стимулира обаче в тази негова нова мечта, Николета му сервира гола един шаран на Никулден и това моментално се превърна в хипер-новината на зашеметена Чалгария.

Междувременно защитникът на "Локомотив" (Пловдив) Диян Молдованов отнесе изключително тежко наказание от ДК към БФС с лишаване от състезателни права за общо 10 срещи и с рекордна глоба в размер на общо 8000 лева. И всичко това, че след показан червен картон тръгнал да цапардосва рефера Станислав Ставров с бутилка. За малко да стане „Кървав спорт”!

Още един роден футболист, набеден за супер-звезда в пубертета беше разкрит.

Тодор Неделев попадна в срамната класация на вестник „Билд“ и бе определен за най-голямата трансферна издънка на Майнц 05. Чудно е как уж сериозни отбори се оставят да бъдат излъгани и надхитрени, да дават безобразни суми за пълни или полу-ментета, като Неделев, Тонев, Михайлов и разбира се, вечния Божинов.

Лудите от „Лудогорец” пък тръгнаха да кръщават сектора за гости на стадиона си на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов.

Понеже преценили, че направил много за отбора им в последните години, подарявайки им три пъти титлата. Психологическа война на ниво детска градина в ромско гето.

Най-точното изказване за изтрещелия ни футбол, даде тези дни халфът на „Славия” Жереми Манзоро.

В родината си Франция той разказа ясно и точно как преминава един „работен” ден на български футболист:

В прав текст

„Събуждам се в 9.15 часа, първата тренировка започва в 10 часа. Следва възстановяване, сауна, студена баня. Прибирам се вкъщи и спя. Имам много свободно време. Изгодно е да бъдеш футболист”.

Tweeeet me!

„Събуждам се в 9.15 часа, първата тренировка започва в 10 часа. Следва възстановяване, сауна, студена баня. Прибирам се вкъщи и спя. Имам много свободно време. Изгодно е да бъдеш футболист”.

Общо-взето повечето хора по тези земи го правят същото, но никой не им дава по 10-15 000 лева за това!?!?

Искам да съм футболист на „Славия”!

Там дори няма кой да те освирка, ако си бездарен!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията