Да направиш разликата

Левски спечели с трансфера на Георги Костадинов

Sportinglife
Sportinglife 08:35 ч., 17 Авг 2015
0
512
Lap.bg

„Има хора в средата на терена като Де Ноойер и Георги Костадинов, които правят разликата. Тези две момчета правят добро впечатление, дано да продължат да играят по същия начин”.

Думите са на спортния директор на Левски- Георги Иванов-Гонзо.

Чака се повиквателна за националния отбор

Съвсем скоро националния селекционер Ивайло Петев трябва да обяви списъка с играчи, на които ще разчита за предстоящата квалификация с Норвегия.

Двубоят е на 3 септември в София, а според специалистите повиквателна ще получи и Георги Костадинов. Халфът до този момент така и не е попадал в първия състав. Има обаче мачове за младежкия национален отбор.

От началото на сезона изявите му на няколко пъти бяха следени под лупа от националния селекционер и неговите асистенти.

Легендата на „сините” оцени високо изявите на халфовете си след мача с Монтана, в който Левски постигна първата си домакинска победа за новия сезон.

Успехът бе втори пореден след този при гостуването на Черно море и със сигурност носи доза спокойствие и на ръководство, и на фенове.

Но за Георги Костадинов това в никакъв случай не е първият силен мач с екипа на Левски. Бившият халф на Берое направи добро впечатление още на старта с Ботев когато вкара и единственото попадение за новия си отбор.

„Костадинов е изключително работлив футболист. Погледнете внимателно и ще видите, че той постоянно е в движение по терена - не спира да работи. Притежава редки качества за български футболист. Ако треньорът има някакви забележки към него, той се стреми да ги отстранява с много работа. Личи си прогресът.

Елегантен играч, не му тежат килограмите, не прави излишни движения. Обича футбола. Дано да се опази от контузии, защото е много приятен за гледане футболист. Левски уцели десетката с привличането на Костадинов", анализира още преди няколко седмици пред „Тема спорт” бившият треньор на Левски и Етър Георги Василев.

И ако Левски е големият печеливш от привличането на роденият в Бургас играч, точно толкова ясно е кои са губещите – Лудогорец и Берое.

В състава от Разград Костадинов остана един сезон – 2012/13. При старозагорци бе две години – от 2013 до 2015 г.

И ако в Лудогорец бившият младежки национал не получи истински шанс за изява и рядко намираше място на терена, не така стояха нещата в Берое.

Тъкмо когато трябваше да започне да бере плодовете на това доверие обаче старозагорският клуб се отказа от футболиста.

Как и защо двете страни не успяха да се разберат за нов договор е въпрос, на който ръководството на клуба едва ли ще отговори. Предвид на избора на последващ клуб и финансовото състояние на същия този клуб едва ли става дума за пари. 

На фона на видимите проблеми, които Берое изпитва точно в халфовата линия решението е още по-изненадващо. Но пък Костадинов сякаш получи криле.

„Имах доста предложения, запитвания и препоръки да изчакам още малко време, основно от чужди отбори. Но след като претеглих това, което ми се предлага, реших. В момента традициите, историята и бъдещите проекти на Левски на този етап са по-важни от парите. Смятам, че Левски ще успее и аз ще бъда щастлив, ако съм част от успеха", обясни той в началото на юли когато официално се присъедини към „сините”.

Засега и двете страни се справят повече от добре. Дали така ще остане до края на сезона предстои да разберем.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията