Висока оценка

В гимнастиката доволни от резултатите от Световната купа

Sportinglife
Sportinglife 17:45 ч., 17 Авг 2015
0
111
Lap.bg

Три сребърни медала за ансамбъла и силно представяне за индивидуалните ни състезателки.

Това са резултатите, показани от родните състезателки по време на трите дни на световната купа, на която София бе домакин.

Турнирът бе организиран за пети пореден път през август в българската столица.

Организацията му този път обаче впечатли всички чуждестранни гости, а те не бяха един и двама. Верни на общоприетото схващане „апетитът идва с яденето” от родната федерация бяха поканили почти целия елит на този спорт с идеята да им покажат, че страната, а и те самите са готови за по-голямо предизвикателство – домакинство на световно първенство.

„Проблемът е, че спецификата на нашия правилник е такъв, че много трудно може да се разбере от обикновения зрител. Но публиката наистина показа невероятна компетентност и съвсем естествено е да искат българските момичета да са по-добри. Залата беше пълна, всички бяха много емоционални и много силно подкрепяха нашия отбор.

Създадоха неповторима атмосфера и искам да кажа, че всичките ми колежки-чужденци заявиха, че това е невероятна публика и тук задължително трябва да има Световно първенство, дано да го спечелим”, заяви президентът на родната федерация Илияна Раева.

„Няма такава прекрасна публика, толкова многобройна, толкова възпитана, толкова емоционална и разбираща реално, истински какво се случва. Чувайки хората какво споделят, приятели и просто странични зрители, е че отвън е изглеждало много добре. Радвам се, за което, защото всички проблеми и трудности, които сме имали вътре не са се видели”, призна и вицепрезидентът на федерацията и главен съдия на турнира Мария Петрова.

Не без значение бе и сериозната подкрепа, оказана от министъра на спорта Красен Кралев. Той не само откри официално надпреварата, но взе участие в официалните разговори с официалните гости на турнира.

Като черешка на тортата пък бе силното представяне на състезателките.

„Доволна съм, аз винаги съм доволна, когато те вземат медал. Три сребърни медала и миналата година бяхме с три сребърни медала, мисля, че нищо фатално не се е случило, много съм доволна момичетата как се справиха и в трите дни, независимо че допуснаха една грешка на съчетанието с обръчи и бухалки.

Треньорката на индивидуалните състезателки се надява на две квоти

Треньорката на националния отбор по художествена гимнастика – индивидуално Ефросина Ангелова, заяви че се надява на две квоти за олимпийските игри в Рио догодина.

Визите ще се раздават на предстоящото световно първенство в Щутгарт след няколко седмици.

„Винаги съм била позитивна и се надявам, че ще вземем две квоти. Трябва момичетата да играят, да бъдат спокойни и да се готвим така, както досега”, коментира Ефросина Ангелова, която бе поздравена за представянето на своите момичета лично от треньорката на Украйна Ирина Дерюгина.

Представянето им тук не ми дава спокойствие за Световното първенство. Няма да съм спокойна, докато не свърши световното. Нито имам спокойствие за Казан, защото винаги съм казвала, че състезание със състезание не си прилича. Напрежението всеки път е по различен начин, огромно. Единственото, което искам е момичетата да играят без грешка, иначе няма да вземем медал.

Не съм гледала изпълнение на Русия, те са много силен отбор, голяма конкуренция за нас, ние сме свикнали с това,така че нищо ново и необичайно, момичетата не обръщат внимание на това.

Явно още не заслужаваме златото. Трябва още по-добра игра и още по-добра и стабилна.

Все пак в първата част на сезона показахме малко нестабилна игра на всички състезания, така че е нормално все още да не може да се отпуснат да ни дадат високи оценки, но това което взеха на ленти никак не е малко, защото 17.950 точки на ленти взимаме за пръв път, а взехме 18.000 на обръчи, което не са малко оценки. След всеки медал ни става все по-напрегнато, защото всички очакват от нас медали, така че никакво успокоение“, коментира треньорът на ансамбъла Ина Ананиева.

Като истински професионалисти обаче момичетата си позволиха само ден почивка. От утре те отново ще бъдат в залата, защото най-трудното за тях предстои.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията