Сити не остави шансове на Челси с 3:0

Пелегрини: Винаги сме доминирали срещу Челси

Sportinglife
Sportinglife 21:25 ч., 16 Авг 2015
0
121
Getty images

Манчестър Сити разгроми с 3:0 шампионите от Челси и сложи край на трудната седмица на Жозе Моуриньо, който досега се разправяше със скандала, избухнал заради Ева Карнейро, а днес не успя да намери отговор на вдъхновената игра на тима на Мануел Пелегрини.

Вратарят на Челси Асмир Бегович спаси три удара на Серхио Агуеро, но накрая нападателят на Сити откри след малко повече от 30 минути игра.

В края на мача Сити вкара още два гола чрез Венсан Компани, който отбеляза с глава след ъглов удар, изпълнен от Давид Силва и Фернандиньо, който прокара топката покрай Бегович – играта на Асмир беше една от малкото добри новини за Моуриньо в този мач.

54 331 зрители на разширения „Етихад” приветстваха победата на Сити, с която бившите шампиони дадоха заявка да си върнат титлата, отнета им от Челси през миналия сезон.

В лагера на Моуриньо може да съжаляват за отменения гол на Рамирес в началото на втората част заради съмнителна засада. След това нападателите на Челси показаха, че явно нямат ден – Еден Азар прати топката в ръцете на Джо Харт, а в самия крй Диего Коща удари греда.

„В този мач имаше две неща, които много ме зарадваха – заяви след срещата мениджърът на Сити Пелегрини, който навремето беше наследен от Моуриньо в Реал. – Първо, вкарахме три гола. В първата част играхме наистина много добре, но Асмир Бегович беше страхотен и не можехме да вкараме още голове.

„Второ, много е важно, че не пуснахме гол. Вече имаме две победи с по 3:0, като едната е срещу шампиона във Висшата лига, сезонът тепърва започва, но е важно е да продължим да играем по този начин.

„Винаги сме били по-силни от Челси и сме доминирали в мачовете срещу тях. Миналата година направихме равен и паднахме, но в другите случаи сме доминирали срещу тях.”

Челси записа най-лошия си старт във Висшата лига от 17 години насам, но Моуриньо пожела да обясни защо е сменил Джон Тери на почивката.

„Тери не беше контузен, решението ми беше изцяло тактическо – обясни Специалния. – Знам, че Кърт Зума е най-бързият защитник, с който разполага Челси. Тери има пълното ми доверие. Досега никога не съм го сменял, но това беше тактическо решение, трябваше да направя някаква промяна на почивката. Мисля, че това беше правилно решение.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията