Във Формула 1 се надпреварват с идеални селекции

Какво избраха Екълстоун, Хамилтън и Хорнър

Sportinglife
Sportinglife 11:30 ч., 12 Авг 2015
0
169
Getty Images

Лятната пауза във Формула 1 може да бъде доста скучна и задължително лишена от смислени новини.

Тази година не прави изключение – темата за бъдещето на Кими Райконен и евентуалния трансфер на Валтери Ботас във Ferrari се поизчерпи, вече всички са наясно, че разводът между Red Bull и Renault, а Люис Хамилтън предпочете да замине за Барбадос и да отговаря на въпроси за Риана вместо да коментира отношенията си с другия пилот на Mercedes Нико Розберг.

И в този момент, за да се поддържа интересът, започнаха да изскачат идеалните селекции на важните фигури във Формула 1.

Като в тийнейджърски лексикон: идеалният ми тим, с любимите ви пилоти, шеф на тима и т.н.

Идеята стартира на официалния сайт на световния шампионат Formula1.com и бързо набира скорост.

Първи се пробва 84-годишният бос на Формула 1 Бърни Екълстоун, който направи интересен избор на пилоти.

И това са двукратният световен шампион Фернандо Алонсо и Йохен Риндт – единственият пилот, спечелил посмъртно световната титла, през 1970 година.

Едва ли е изненада, че за любим тим шеф Бърни посочи приятеля си Флавио Бриаторе, който беше изгонен от Формула 1 след скандала „Крашгейт”. И естествено, изборът на Бърни за автомобил няма как да ни разочарова – той се спря на Brabham BT49 от 1981 година, колата е създадена от легендата Гордън Мъри, а с нея Нелсон Пикет спечели първата си световна титла във Формула 1.

Излишно е да ви казваме, че по това време шеф на тима е самият Екълстоун.

След Бърни дойде ред на настоящия световен шампион Люис Хамилтън, при който също липсваха големи изненади.

Хамилтън избра Айртон Сена – неговият герой от детството, който има три световни титли с McLaren.

Другият пилот в идеалния тим на Люис е 5-кратният световен шампион Хуан Мануел Фанджо, който доминира през 50-те години на миналия век и има световни титли с Alfa Romeo, Maserati, Mercedes и Ferrari.

При избора на тим шеф Люис заложи на Бърни Екълстоун, босът на Brabham, под чието ръководство Пикет спечели титлите през 1981 и 1983 и малкият тим успешно се бореше с много по-силните отбори на Ferrari, Williams и Renault.

При избора на автомобил Хамилтън също не се отдалечава много от тима на Рон Денис – автомобил №1 е McLaren MP4/4 от 1988 година, с който Сена и Ален Прост печелят 15 победи в 16 състезания.

Третият участник, поне засега, е шефът на Red Bull Кристиан Хорнър, който пък залага предимно на британското.

Пилот №1 за Хорнър е Британския лъв Найджъл Менсъл, който спечели световната титла през 1992 година.

Другият избор на Кристиан е лесно предвидим – Себастиан Фетел, който постигна най-големите си успехи във Формула 1 с болидите на Red Bull – четири поредни титли за германеца при пилотите и четири за тима.

За тим шеф Хорнър също гласува за Бърни Екълстоун, в доста по-младия му вариант като тим шеф на Brabham, а любимата му кола е Williams FB14B, с който доминира Менсъл и която е дело на Ейдриън Нюи Патрик Хед.

Скоро колекцията предстои да се обогати, тъй като Гран при на Белгия, която слага край на лятната пауза е чак другата седмица.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията