СРАМЕН СПОРТ – епизод 5

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков 11:25 ч., 22 Дек 2014
0
691
Lap.bg

Третата спортна седмица за месец декември в България, мина под тръпките на ... Силата на любовта!

Любовта на Стойчо Младенов Фемили към едни 60 000 лева на месец. Оказа се, че цялото семейство на този треньор работи във, за и около клуба, наречен ЦСКА. И чак когато „кръводарителят” Манджуков си свери часовника с разградските тарифи и се хвана за главата, взеха да лъсват разни главозамайващи цифри в банкноти от берящия душа финансово футболен клуб.

На месец треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заработва от заплати, премии и бонуси около 38 000 лева! Синът му Стойчо-младши прибира още близо 10 000 лева. Другият наследник Александър стана мениджър на Венци Василев и суче комисиона от това, че бекът преподписа с отбора на баща му. За капак се оказа, че и г-жа Младенова най-случайно заработва, при това добре, като човека осчетоводяващ дейността на клуба.

По темата се изписаха тонове становища и май нито едно не беше в полза на треньора. Той от своя страна продължи да си реве в негов стил и да играе по тънката струна на феновете, превръщайки ги в облъчени зомбита, по подобие на доказаната система на политиците. И е прав! Това 60 бона на месец, пари ли са в днешно време?

Едно стойчово бивше МЕНТЕ, най-после беше разкарано. Авантюрата на нападателя Омар Косоко в „Литекс” приключи скоропостижно, след като беше изгонен от отбора. След няколко гола в ЦСКА, той остава във футболната ни история и с един въргал в съблекалнята на „Литекс”, където българчетата го биха като маче. Няколко дни по-късно, вече никой не помни този неприятен „футболен титан”.

Не така стоят нещата обаче с Диего Марадона.

От нямане с какво да си пълнят страниците, спортните медии раздуха през седмицата, че Дон Диего гълта до четири хапчета виагра, преди да си легне с младото си гадже Росио Олива, а когато 53-годишният Марадона прави секс, до дома му чака линейка, която е готова всеки момент да го откара, ако по време на акта здравословното му състояние се влоши.

Реално, тази топ-новина се е сторила интересна единствено на Коко Динев.

От професионална гледна точка!

В отминалата „спортна” седмица, следяхме с тръпнещи сърца и фабулата около коледната елха на Григор Димитров и Мария Шарапова.

Там нещата бяха много напечени, но слава богу всичко приключи добре. Драмата с избирането на бодливото дърво достигна критична точка, а пресата я следеше със затаен дъх.

Накрая коледното дръвче на Наша Маша грейна с червени топки и бели пухчета и рускинята се кротна щастлива и доволна. Очакваме нова драма по прибирането на играчките след празниците!

В идеалната среда на месец декември, Дядо Коледа ни донесе и нов национален селекционер.

Преобладаващото мнение е, че такъв ЛУЗЪР досега не сме слагали да се мъчи с гелосаните ни чалга-примадони. Ивайло Петев беше официално представен като национален треньор, а поставената пред него цел е България да играе бараж за Евро 2016. В случая  изглежда е объркана годината с 3016 или 4016-та.

Петев може и да е добро момче, ама толкова никой не го взема на сериозно, че дори не дойдоха да го съблекат този път на представянето му. Добре дошъл на още един ГЛАВЕН герой в рубриката „Срамен спорт”!

После празничната ни предколедна програма, продължи с няколко епизода от „Синьото Мъпет Шоу”.

В тях видяхме нов интересен ход от страна на боса на „Левски” Тодор Батков, който даде само по 60% от заплатите за септември, а ошашавените му „футболисти” се подписвали за цялото месечно възнаграждение. Батков ги успокоил, че чака сделка до седмици, и то мега-сделка за 30 милиона € ... понеже на някакъв му заемали много място в апартамента и решил да се отърве от тях. Задавал се финансов рай на Герена, а пачките щели да падат буквално от небето.

Часове по-късно обаче ситуацията в „Левски” пак се запече. Човекът-Блатер в синия клуб – Георги Иванов (ама не космонавта, а Гонзо), се сби словесно в Човекът-Херо и този епизод преби по рейтинг всички „Трансформърси” взети заедно. Остави друго, ами сагата продължава и явно ще се точи и по време на мачовете във втората „шестица”, накъдето се е запътила „гонзовата дружина”.

В срамна ситуация се озова и британският боксьор Антъни Крола.

28-годишният Крола постъпи в болница, след като се опита да спре двама крадци, нахлули в дома му посред нощ. За да докажат, че онова във филмите е художествена измислица, бандитите го треснали с бетонна плоча по темето и го ошушкали. Боксьорът бил закаран в болница с травми по главата и счупен глезен. Със сигурност Мики Рурк следи ситуацията с Антъни Крола и ще му даде малко джобни, да го претрепе на ринга след някой и друг месец.

Към срамния спорт на отминалата седмица, достойно слагаме и звездата на "Борусия" (Дортмунд) и Германия Марко Ройс.

Той трябва да плати 540 000 евро глоба заради факта, че години наред е карал кола без шофьорска книжка.

Ментраджията се сдобил с фалшива шофьорска книжка от Холандия. Дано поне да е успял да я прочете, преди да му я вземат.

И за финал ЕКСКЛУЗИВНА новина буквално от последния половин час на последния един час:

Наша Маша пак е извън контрол!

Ситуацията с коледната украса на Шарапова-Димитрова пак се е усложнила. Притеснена „снахата” пусна в „Инстаграм” снимка, как се мъчи да залепи един гирлянд, но не успява.

Психолози и специалисти са в паника. Ще следим ситуацията и през следващите дни. Всички духом сме с Маша! Точка!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията