Героят е баварец – Инголщад, а не Байерн

Дебютантът пише историята на Бундеслигата

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 20 Сеп 2015
0
247
Getty Images

Байерн по традиция е на първо място в новините от Бундеслигата.

Понякога там попада и Борусия (Дортмунд), но много рядко някой друг.

За първи път в историята №1 в Бундеслигата е Инголщад. Дебютантът от Бавария е истинска сензация и вече е рекордьор!

Никога преди новак не е печелил първите си три гостувания в германския елит. Ако досегашните бяха плод на сензация, Инголщад направи удара троен с 1:0 над Вердер в Бремен.

Всичките победи са точно с по 1:0.

„Три пъти в Бундеслигата играем на чужд терен и въобще не знаем какво е чувството да губим в резултата”, каза и на шега, и на сериозно Мориц Хартман, вкарал гола на „Везерщадион”.

В петте мача на Инголщад от началото на сезона нулата на таблото срещу името на отбора е стояла по-дълго, отколкото за Байерн и вицешампиона Волфсбург.

Вратарят Рамазан Йозкан не е допуснал попадение на чужд терен, в Бремен спаси и четирите точни удара. При единствената загуба – 0:4 от Борусия (Дортмунд), на вратата бе Йорхан Ниланд.

Преди 24 години е последният случай, когато новак стартира толкова силно новия сезон.

В цялата история на Бундеслигата е имало само 13 влезли от втора лига отбори, които след пет кръга имат 10 или повече точки. Голямата сила на Инголщад е защитата.

14 отбора от Бундеслигата са вкарали повече от трите попадения на дебютанта. Но с тези три гола Инголщад вече има 10 точки. С други думи – всяко попадение носи средно по 3,3 точки.

„Чувстваме огромно удоволствие да напускаме като убити терена”, казва вратарят Йозкан за раздаването на отбора. На терена властва организацията. Нито един гол във вратата на Инголщад не е влязъл след контраатака, корнер или фаул.

„Горд съм с отбора си – казва треньорът Ралф Хазенхютел. – Велико е, че написахме история на Бундеслигата. Най-важното е да бъдем постоянни в игрите си.”

От 12-те новаци, които като Инголщад са събрали десет или повече точки в първите пет кръга, само два са отпаднали в края на сезона.

Това означава 17 процента. От общо 133 новаци в историята 130 са имали по-малко точки от Инголщад по това време на сезона. Едва десет пъти отбор, който след пет мача е в най-горната третина на класирането, накрая е изпадал.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията