Григор Димитров: Трябва да оставяш сърцето си на корта

Българинът е доволен от борбения дух, който показа

Sportinglife
Sportinglife 13:05 ч., 07 Яну 2015
0
125
Getty Images

Григор Димитров се справи с два мачбола преди да триумфира над французина Жереми Шарди във втория кръг на турнира в Бризбейн.

Така българинът си осигури двубой с Мартин Клижан и двамата ще определят кой ще играе на полуфиналите в австралийския град.

Григор Димитров победи Жереми Шарди в Бризбейн

Гришо се наложи с 2:1 сета в двубоя от втория кръг на турнира

Григор сподели, че успехът е бил много труден, но е доволен от начина, по който се е борил срещу Шарди.

"Чувствах, че се боря наистина здраво, но още не намирах играта си и бях леко припрян. Но се радвам, че се справих и че осъзнах, че трябва да подобря представянето си, ако искам да спечеля", каза Димитров на пресконференцията след мача.

Журналистите обърнаха внимание на факта, че възходът на българина през миналия сезон започна именно от достигането до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, след което се стигна и до полуфинала на Уимбълдън, а Димитров завърши годината с три титли на различни настилки.

Сега специалистите му предричат титла от Големия шлем.

"Не искам да бъда алчен и да мисля за това. Най-радостен съм от факта, че през миналата година нямах контузии и успях да завърша сезона по нормален начин, постигайки важни победи", заяви Григор.

Целта пред него е да пробие до топ 5 още през този сезон и да подобри осмата позиция в ранглистата, до която достигна миналия октомври.

"За да стане това факт, трябва да се печелят големи турнири да се представяш добре в състезанията от Шлема. Доказано е, че е така. Няма друг начин, няма преки пътища. Когато играеш най-добрия си тенис и оставяш сърцето си на корта, всичко е възможно", завърши българинът.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията