Федерер показа класа и обърна Джон Милман в Бризбейн

Швейцарецът преодоля дефицит от сет и пробив

Sportinglife
Sportinglife 16:05 ч., 08 Яну 2015
0
69
Getty Images

Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите в Бризбейн след трудна победа с 4:6, 6:4, 6:3 над местния любимец Джон Милман.

Така швейцарецът си осигури среща с друг австралиец - Джеймс Дъкуърт, който елиминира Ярко Ниеминен с 2:1 сета (4:6, 7:6(5), 6:3).

Роденият в Бризбейн Милман водеше със сет и пробив във втория срещу Федерер, но опитът на Маестрото натежа в този двубой.

При 5:4 и сервис на Федерер, по-младият с 8 години от него австралиец проби от четвъртата си възможност в гейма и затвори първия сет.

Устремът на Милман продължи и във втората част, когато с прецизен удар от бекхенд осъществи пробив за 3:1. Федерер обаче действа много агресивно на ретур и веднага достигна до рибрейк.

Повратен момент се оказа шестият гейм, когато Милман не успя да пробие, след като поведе с 40:0 при подаване на швейцареца. Федерер взе гейма си, проби отново и затвърди, което проправи пътя му към изравняването на сетовете.

Решителният сет вървеше гейм за гейм до 3:3, когато с форхенд на линията Федерер стигна до две точки за пробив и реализира още първата. След това затвърди на нула за 5:3 и взе отново подаването на сломения психически и физически съперник.

Поставеният под номер 3 в схемата Милош Раонич също преодоля втория кръг на турнира в Бризбейн.

Представителят на Канада надигра с 6:3, 6:4 казахстанеца Михаил Кукушкин.

Намиращият се на 69-о място в световната ранглиста Кукушкин не успя да достигне до нито една точка за пробив, а двубоят продължи едва един час.

На четвъртфиналите Раонич ще се изправи срещу представителя на домакините Самуел Грот, който победи драматично с 6:4, 6:7(2), 7:6(3) поляка Лукаш Кубот.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията