Срамен спорт – епизод 9

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 14:25 ч., 19 Яну 2015
0
1101
Lap.bg

Когато една срамноспортна седмица започне с интервю на Ицата Стоичков, нещата винаги са сериозни.

Освен, че скочи на бой за пореден път към дуото Сеп Блатер и Мишел Платини, защото са корумпирани, алчни и се возят в бронирани лимузини, Христо обаче изрече една велика истина, която от години е СРАМ за европейския футбол.

„Шампионската лига не е на шампионите, а чист маркетинг. Отбори от малки държави като България, Румъния, Сърбия, Хърватия и Македония никога няма да бъдат допуснати директно в групите. Многократни шампиони на страните си минават през два-три квалификационни кръга, докато Испания има четири отбора. Кога малките отбори ще чуят химна на Шампионската лига? Никога!”, каза модерната лява кама и обра аплодисментите на честните футболни романтици.

Не, че някой замесен в банкнотната позьорска клоунада „Шампионска лига” ще се трогне от думите му, де ...

Седмицата премина и под знака на още един словесен дуел, този между напусналия ЦСКА – Антон Карачанаков (подкрепян и от мениджъра си Лъчо Танев) и лукавите дяволчета от ЧичоСтойчоТомовата колиба.

Кой крив, кой прав ще се разбере в близките седмици, като започнат официалните пролетни мачове, ако дотогава изобщо е останал някой пишещ на кирилица в отбора.

„Политиката на клуба е да не играят българи”, коментира Лъчезар Танев пред БНТ и това май казва всичко.

Футболистка от националния отбор на Екваториална Гвинея бе съблечена гола, за да се разбере дали наистина е жена.

За случилото се разказа засрамената потърпевша Женовева Анонма: „Представители на Африканската футболна конфедерация ме заставиха да се съблека чисто гола пред моите съотборнички от националния, за да се уверят, че съм жена. Беше безкрайно унизително”.

Май са прекалили леко! Тези не са ли гледали Евровизия миналата година?

В прав текст

Жените вече ходят с бради и управляват половината свят.

Жените вече ходят с бради и управляват половината свят. Съблекли Женовева понеже играела като мъж. Ами, то в „А група” половината играят като жени! Да почнем да ги събличаме наред ли?

През отминалата седмица официалният сайт на футболната ни централа се скъса от хвалби, че президента на БФС Борислав Михайлов, седял на една маса с португалските звезди Кристиано Роналдо и Луиш Фиго по време на тържеството за 100-годишнината на португалската федерация.

„Този невероятен, този фантастичен Боби Михайлов” е истински космополит.

В Португалия договаря приятелски мач между България и Румъния, който да се играе в Турция!?! Само не се разбра дали Бобката им е показал своите завидни умения в ръкопашния кючек?

А ако някога шефът на португалската федерация дойде у нас, отсега е ясно, че ще седне между Валери и Николета Божилозанови. И ние имаме с какво да се похвалим, я!

И като стана дума за вселенската ни футболна звезда Валери, той наниза цели два гола на топ-отбора „Кротоне” и донесе победата с 2 на 1 за своя тим „Тернана”.

Медиите в България буквално пощуряха след изявата на своя идол и го обожествиха както обикновено. Не стига това, ами кондиционният специалист на националния отбор Роко Перота замина да го гледа, изпроводен от новия селекционер Ивайло Петев.

Същият Петев, който щеше да прави велики промени в представителната ни гарнитура, а накрая привика в нея до една всички издънки и шушумиги от ерата на Любо Пенев.

За десерт добави и „междугалактическата футболна легенда”, някой си Десподов, момче все още май не пускано като титуляр в Ловеч.

Аз като казвам, че няма по-лесна професия от селекционер на националния ни отбор по футбол, защо никой не ми вярва? Правиш безумни глупости в продължение на година-две, прибираш по половин милион на година и те разкарват щастлив, богат и доволен.

Дай, Боже, всекиму!

И за да не скучаем много през спортно-пасивния месец януари, услужливите журналисти (за шише водка и кутия бонбони), спретнаха нечуван пиар на бившата ни волейболна звезда Любо Ганев.

Този път Великанът разширил гастролите си от столичните чалготеки с екзотично пътуване чак до тайландския остров Пукет и представете си (О, ЧУДО), там е яздил слон!

Слон да язди слон! Ето това е топ-новина!

И тъй като тя е от национално значение, подробно беше обяснено за колко часа или минути Ганев е пропътувал разстоянията между точките на своята ВИП-почивка, която ще продължи в Ко Самуи, друг остров в Тайланд с приказна природна красота. Там Биг Любо ще играе голф и ще ходи на масаж! Да не кажете, че не съм ви предупредил!

А накрая ... ЦИТИРАМ:

„Накрая Любо ще мине през Лангкави, райско кътче от земята с недокосната дива природа и едновременно с това достатъчно развита инфраструктура, където целогодишно цари слънчево, тропическо време.”

За вас не знам, но аз настръхнах и леко се просълзих!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията