Суарес може да се окаже по-важен за Барселона от Меси

Борусия (Дортмунд) се върна в битката за топ 4

Sportinglife
Sportinglife 16:10 ч., 01 Март 2015
0
997
Getty Images

Най-важното според „Евроспорт“ след мачовете от националните първенства, играни в събота.

ТРАВМАТА НА ВАН ПЕРСИ МОЖЕ Е ПЛЮС ЗА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Отношението на феновете на Манчестър Юнайтед към Уейн Руни е доста противоречиво. Двете конфликтни ситуации, свързани с нови договори, намалиха доста популярността му на „Олд Трафорд“.

По всичко личи обаче, че феновете са сигурни в едно английският национал в никакъв случай не е халф.

За лош късмет на Юнайтед, запалянковците и самия Руни, мениджърът Луис ван Гал явно е на друго мнение, тъй като от началото на годината го използва като централен полузащитник.

В този смисъл контузията, която може да извади Робин ван Перси от строя за около един месец, може да се окаже късмет в нещастието за „Червените дяволи“.

Срещу Съндърланд Руни отбеляза и двете попадения за своя тим и му донесе победата с 2:0 у дома. Посланието изглежда пределно ясно – когато Руни играе в атака, той вкарва голове.

САУТХЕМПТЪН СВЪРШИ БЕНЗИНА

„Светците“ са отбелязали само един гол в последните си пет мача и въпреки това са само на 2 т. от челната четворка.

Този факт сам по себе си показва колко блестящо бе представянето на южняците по-рано през сезона, но също и непостоянството на конкурентите им.

При минималната загуба от Уест Бромич обаче си пролича, че инерцията, набрана от Саутхемптън в началото на първенството, се е изчерпала напълно.

Въпреки споменатото вече колебливо представяне на Манчестър Юнайтед и Арсенал, двата тима в момента заемат места в топ 4.

„Джокерите“ на Борусия страдат от неточен мерник

Борусия в крайна сметка отнесе Шалке с 3:0 в дербито на Рур, но Пиер-Емерик Обамеянг, Марко Ройс и компания ще трябва да покажат далеч по-точен мерник, за да отстранят Ювентус от Шампионската лига.

„Жълто-черните“ влязоха в успешна серия, но въпреки убедителния съботен успех, играчите на Юрген Клоп би трябвало да са наясно, че не могат да си позволят подобна разточителност пред противниковата врата.

Само през първото полувреме срещу „кралскосините“ домакините нанесоха 13 удара и създадоха куп чисти положения, но четвърт час преди края резултатът бе 0:0, преди късното изригване на Борусия да доведе до класическа победа.

Във вторник в Торино „жълто-черните“ вкараха единственото си чисто положение и постигнаха сравнително добър резултат преди реванша (1:2).

Обамеянг, Ройс и съотборниците им могат да са доволни от успеха над Шалке, но за да се превърнат наистина в супергерои, които да спасят сезона на Борусия, ще трябва да повишат значително ефективността си пред гола.

Законът на средните стойности подсказва, че двата гиганта би трябвало да наберат скорост, което значи, че шансовете на „Светците“ за място в Шампионската лига на практика са нулеви.

БОРУСИЯ Д НА ПРАГА НА ФЕНОМЕНАЛЕН ОБРАТ

Борусия (Дортмунд) изкара изключително тежка зима. В един момент „жълто-черните“ дори се озоваха на последно място в Бундеслигата.

Потенциалът на дортмундци е толкова голям, че никой не ги смяташе за сериозен кандидат за изпадане. В същото време изглеждаше, че отборът на Юрген Клоп няма никакви шансове за зона „Шампионска лига“.

Оказа се, че вторият извод е бил доста прибързан. В събота „жълто-черните“ удариха Шалке и записаха четвърта поредна победа в Бундеслигата.

Изведнъж се оказа, че ако продължат с настоящото темпо, дортмундци спокойно могат да се преборят за четвъртото място. В момента то се заема от Байер (Леверкузен), който има 8 т. преднина. „Аспирините“ обаче са спечелили само 7 точки от началото на втория полусезон, докато Борусия във въпросните пет кръга събра цели 12.

Ако „жълто-черните“ наистина успеят да се доберат до Шампионската лига, това може да се окаже най-забележителното постижение на Юрген Клоп начело на тима.

А да не забравяме, че под негово ръководство до момента Борусия спечели две титли и Купа на Германия и игра финал в ШЛ.

Вълшебна седмица за Суарес

Изминалата седмица бе най-добрата за Луис Суарес от трансфера му в Барселона насам. Той вкара 3 гола в двата мача на каталунците, като и в двата случая приносът му бе решаващ за успеха, отбеляза сайтът Goal.com.

Само допреди около месец Луис Енрике бе принуден да отговаря на неудобни въпроси, свързани със слабата игра на звездното попълнение на „синьо-червените“.

Треньорът всеки път подчертаваше, че играта на уругваеца е ценна не само с отбелязаните от него голове. Създаваше се обаче впечатлението, че Енрике просто защитава играча си от нападките на пресата.

Изглеждаше, че на „Ноу Камп“ уругваецът е обречен винаги да бъде в сянката на Лео Меси. И точно тогава уругваецът се преобрази, сякаш с вълшебна пръчица, и започна да прави онова, което се очакваше от него.

Головете, асистенциите, находчивите пасове и майсторските отигравания, водещи до попадения за съотборниците му, заваляха като пороен дъжд.

Най-добрата новина за каталунците пък е фактът, че Суарес блести рамо до рамо с Меси. Никой от двамата не е принуден да се жертва, за да улесни другия, противно на популярното твърдение, че да играеш с аржентинската суперзвезда, автоматично ти отрежда ролята на втора цигулка.

ЛУИС СУАРЕС СЕ ПРЕВРЪЩА В КАМЕРТОНА НА БАРСА

Луис Суарес най-после преодоля махмурлука си, породен от 4-месечната забрана заради ухапването на Джорджо Киелини на световното първенство.

Уругваецът се върна към онзи нечовешки ритъм, който показваше преди година в Ливърпул.

Въпреки всичките си недостатъци, нападателят е крайно неегоистичен футболист, готов да се раздава за отбора.

Неуморното му движение по терена вече започва да носи дивиденти на Барселона.

Суарес игра изключително срещу Манчестър Сити в Шампионската лига и продължи в същия дух срещу Гранада в събота.

Няма спор, че уругваецът притежава съвършена техника.

Това, което го прави толкова ключов играч за Барса на Луис Енрике, обаче е невероятното му себераздаване.

Във формата, в която е в момента, Суарес може да се окаже по-важен за каталунците дори и от Лионел Меси.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията