Срамен спорт – епизод 4

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 11:25 ч., 15 Дек 2014
0
740
Lap.bg Владимир Стоянов

Срамноспортната втора седмица на месец декември, започна с кървавата новина, че два коня бяха убити след състезания в Англия, в които получиха тежки контузии по време на гонки.

Доста зловещо решение. Само като си помисли човек, че ако се прилагаше и във футбола, Валери Божинов отдавна нямаше да е между живите. Ариен Робен също. И хиляди други ...

Ден по-късно румънската тенисистка Йоана Сурдяну яде бой от баща си след загубата от Дария Крушкова (Русия) на турнир за девойки в Израел.

Заради поражението на 16-годишната румънка баща й Лучиян й забранил да използва телефона си, но тя се възпротивила и се стигнало до див екшън, по време на който таткото завъртял брутален шамар на дъщеря си и й разкъсал лицето.

На Йоана сигурно вече й викат Кобрата в училище, баща й е временно в пандиза, а селфитата от телефона й временно са във ваканция.

Помните ли клетия Хъш Цецо Василев, който се скита немил-недраг из Сърбия?

Няколко привърженици на „Ботев” (Пловдив) пътували за Белград, където са го намерили за продължителен разпит. Поне такива новини дойдоха от Пловдив преди няколко дни, доказвайки, че ултрасите са в пъти по-силни от цялата държава и всички видове институции.

Дано не са занесли на своя заточен Цар, армаган от овча глава, че все пак Вили Вуцов не е лошо момче в нормалния живот.

По същото време в Румъния, Върховният съд отне името, цветовете и емблемата на най-големия си футболен клуб – „Стяуа”.

И пак заради подобна „царска особа”. За едни милиони евро, които излежаващият присъда собственик на частния клуб дължи на държавата, но не иска да плати.

Сега „Стяуа” ще трябва да си намери ново име. Да опитат с „Чаушеску”, поне е от мъжки род, за разлика от „Стяуа”.

И за да не забравим междугалактическата си чака-рака звезда Валери Божинов, медиите цяла седмица продължаваха да си измислят безумни новини за него.

Всяка пусната снимка във Фейсбук, беше повод за вести от рода „ЕКСКЛУЗИВНО! НЕВИЖДАНО! САМО ТУК!”.

Как пуснал снимка с Дядо Коледа и Никол в социалните мрежи, без да уточнява какви подаръци си е поръчала малката за празника? Как самият Божинов подранил със своите поръчки за Дядо Коледа? Как разкрил плановете си за връщане в националния отбор? Как искал да подобри рекорда по закупуване и хвърляне на салфетки в столична чалготека по избор? И как мечтае да оглави БФС?

Самото пък БФС се зае с мисията да спаси анкетата „Футболист на годината”.

Традиционното допитване до спортните журналисти за най-добър футболист на 2014 година бе пред пълен провал. Не че някой изобщо щеше да забележи липсата му.

Очакванията са най-после този кичов форум да акостира в „Найт Флайт” или „Син Сити”, където от години му е мястото. Там под звуците на Фики Стораро и Преслава (или друга по избор само с първо име), Боби Михайлов ще разкърши снага в оня епичен негов танц, а всички статуетки ще заминат напълно очаквано към Разград.

И тъкмо да го подкараме към празници, анкети и коледни бонуси, стар СРАМ изплува отнякъде.

Заради съмнения за черно тото бяха арестувани трима капитани на отбори от "А" група - Александър Тунчев от ЦСКА, Мартин Камбуров от Локомотив (Пд) и Кирил Котев от Черно море. Тримата бяха задържани за 24 часа заедно с още шестима футболисти от родния шампионат, а клетият Боби (оня чалга-танцьора) получи заплашителен СМС с текст: „Спри, или ще пострадаш!”.

Ситуацията се заплете, защото нито един от задържаните футболисти не издаде и дума, а те вместо да им забият карфици под ноктите, взеха, че ги пуснаха по живо, по здраво, да поритат топка в последния кръг преди паузата, на -1 градуса за ужас на „всичкото африканец” по нашите изорани терени.

Сега следва ядене и пиене десетина дни, а после 3 месеца безумна подготовка с по 2-3 лагера в чужбина, за да се изиграят 12-13 мача след това.

При положение, че шампионатът може спокойно да е без прекъсване между април и октомври, а после татуираните и гелосани примадони, да поработват през студената част на годината ... в „Чистотата”, например.

За всички нас идат Празници, които се явяват предсезонната ни подготовка за предстоящите Кризници! Продължаваме напред!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията