Григор показа стари слабости на старта във Вашингтон

Димитров се измъчи за 7:6(1), 6:4 над Гуидо Пея

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 06 Авг 2015
0
201
Getty Images

Григор Димитров пристигна във Вашингтон с нова ракета и нов треньор, но страдаше от същите проблеми при успеха със 7:6(1), 6:4 над Гуидо Пея (№100 в ранглистата) във втори кръг на Citi Open.

Българинът започна много силно и форхендът му беше неразгадаема загадка за аржентинеца, но в ключовите моменти отново показа дразнеща колебливост и дори отново допусна двойна грешка на брейкпойнт.

Димитров сервираше стабилно в началните мигове, осигури си ранен пробив и бързо поведе с 3:0, а след около 20 минути на корта водеше с 5:2.

И от този момент играта на световния №16 започна да се разпада.

Серия от непредизвикани грешки даде брейкпойнт на аржентинеца при 5:3, който българинът сам реализира с нов пропуск от форхенд.

Григор не можеше да се събуди от кошмара още няколко минути и при 5:5 наниза три непредизвикани грешки и подпечата брейка с... двойна.

Талантът ни все пак се съвзе, спаси два сетпойнта при 5:6, добра се до тайбрек и там отнесе съперника със 7:1 точки.

През втората част Григор отново намери дълбочината в ударите си и Пея не успяваше да поддържа нужното ниво, за да се противопостави.

Григор набързо се откъсна с 4:1 и при 5:2 отново не успя да затвори мача, като вместо това се самопроби с нова серия от пропуски.

Димитров все пак използва втория си шанс и приключи битката с 6:4, но ще е най-добре възможно най-бързо да забрави за този двубой.

На четвъртфинал българинът ще се изправи срещу Стив Джонсън, който направи страхотен обрат за 6:7(7), 6:4, 6:2 над Бърнард Томич.

Това ще е втори двубой между тях, а Григор спечели първия със 7:6(8), 6:2, 7:6(2) във II кръг на Уимбълдън.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията